AMD'den yeni Lehim ve Deney tesisi

AMD'nin yeni Lehim ve Deney tesisinin inşaatı, temel atılmasından yaklaşık 7 ay sonra tamamlandı.

AMD'den Yeni Tesis

AMD'nin yeni Lehim ve Deney tesisinin inşaatı, Mayıs 2006'da temel atılmasından yaklaşık 7 ay sonra tamamlandı. AMD şimdi 20.000 metrekarelik alanda makine kurulumunu gerçekleştiriyor ve temiz bölgeye ilk üretim araçlarını kurdu.

"Dresden tesisimizde, büyük ölçekli projelerin ayrıntılı planlanması ve hızla uygulanması konusunda geniş deneyimler edindik," diyen AMD Dresden Genel Müdürü Dr. Hans Deppe, şöyle devam etti: "Ancak yeni temiz alan tesislerinin ve bunu destekleyen altyapının kurulma hızı, beni bile şaşırttı."

Yaklaşık 11.500 m² olan temiz alanda, AMD'nin Fab 30 ve Fab 36 tesislerinde üretilecek olan işlemci kalıplarına elektronik temas bağlantıları (lehimler) yerleştirilecek ve bunların çalışıp çalışmadığı denenecek. AMD'nin lehim ve deney tesisleri bundan önce Fab 30 ve Fab 36'nin temiz alanlarında bulunuyordu.

Lehim ve Deney, üretim sürecinin son aşaması oluyor ve bundan sonra kalıplar hazırlanarak AMD'nin üretim tamamlama tesislerine gönderiliyor. Üç katlı binanın bir katında lehim, bir katında deney tesisleri yer alıyor. Bunların arasındaki katta ise, üretim süreci için gerekli arı su, gazlar ve kimyasallar gibi yardımcıların üretildiği bir tesis bulunmakta.

Lehim ve Deney Tesisleri Alanına İlişkin Bilgiler

Tesisin üretime geçişi için bundan sonraki aşama, üretim sistemlerinin yerleştirilmesi ve bu çok hassas sistemlerin, temiz alan koşulları altında üretim yardımcısı sağlama sistemlerine bağlanmasından oluşuyor.

Deppe, "AMD Dresden'in başarı öyküsünün bu bölümünün kahramanları, M+W Zander'ın yönetiminde çalışan yüzlerce inşaat şirketi ve eşgüdümlü çalışarak bu karmaşık projenin ayakları üzerinde durmasına yardımcı olan AMD çalışanlarıdır," diye sözlerini sürdürdü. "Dresden tesislerinin üretim kapasitesini 2008 yılına kadar önemli ölçüde artırmak için en önemli önkoşullardan birini yerine getirmiş olduk."

Lehim ve Deney Tesisleri Temiz Alanına İlişkin Bilgiler:

• Binanın toplam alanı: yaklaşık 20.000 m²
• Temiz alan büyüklüğü: yaklaşık 11.500 m²
• İnşaatta çalışan şirket sayısı: 225 (inşaatta kimi zaman 600 civarında inşaat işçisi çalıştı)
• Kullanılan toplam beton hacmi: 11.900 metreküp
• Toplam prefabrik beton eleman sayısı: yaklaşık 1300
• Kullanılan toplam çelik miktarı: 5215 ton
• Temel atma tarihi: Mayıs 2006
• Kaba inşaatın bitişi: Ekim 2006
• Kurulumun başlangıcı: Ocak 2007

Okuyucu Yorumları