AMD'den yepyeni bir masaüstü platformu

AMD'nin Dragon masaüstü platformu, 900 doların altında bir fiyata yüksek performans vaat ediyor.

900 Dolara performans!

AMD yaptığı açıklamada, tüketicilerin en yüksek performansı 900 doların altına satın alabilmesine imkan tanıyan ve yeni AMD Phenom™ II X4 işlemciyi içeren "Dragon" platformunun çıkışını duyurdu.

Bilgisayar tutkunları ve oyun meraklıları gibi beklentileri en yüksek kesimler bile, HD eğlence dosyalarını yürütebilen, monitörün desteklediği en yüksek ayarlardaki görüntüleri sorunsuz oynatan, eğlence dosyalarının taşınabilir cihazlara yüklenmesini ve bunlardan alınmasını kolaylıkla yürüten bilgisayar sistemlerini uygun fiyatlara satın almak istiyor. Dragon platformu teknolojisi, AMD'nin en yüksek performanslı işlemcisi AMD Phenom II X4 ile ödüllü ATI Radeon™ HD 4800 Serisi ekran kartlarını ve AMD 7 serisi yonga setini birleştirerek bunu mümkün kılıyor. Üstelik bunu son derece uygun fiyatlara sunarak, Dragon tabanlı sistemlerin, benzer performans sunan sistemlerden 1200 dolara varan ucuzluklarla satılmasını sağlıyor.

HD'nin ötesi
ATI Radeon HD 4800 serisi ekran kartları ve AMD 7 serisi yonga setleri, tüketicilere yüksek çözünürlüklü filmlerin, parlak görüntülerin ve sürükleyici oyunların keyfini çıkarma fırsatı vererek Dragon platformunun üstün bir görsel deneyim sunmasını sağlıyor. Platformda, tümleşik grafik işlemcisi performansını artıran DirectX 10 grafiğin yanı sıra, HD'nin ötesinde çözünürlüklerde, monitörün desteklediği en yüksek görüntü ayarlarında mükemmel oyun performansı için ATI Radeon HD 4800 serisi ekran kartları bulunuyor.

Daha az paraya olağanüstü performans

Daha az paraya olağanüstü performans
AMD, Dragon platformunda Phenom II X4 işlemcilerini tercih etmiş.

Daha az paraya olağanüstü performans
Kullanıcılar, AMD'nin Dragon platformuyla birinci sınıf performanstan yararlanırken, rakip sistemlere göre yaklaşık 1.200 dolar para ceplerinde kalacak. Yeni AMD Phenom II X4 işlemci, ATI Radeon™ HD 4870 1GB ekran kartı, AMD 790GX ana kart ve 4 GB DDR2-1066 bellekten oluşan Dragon platformu teknolojisi, yaklaşık 900 dolara satın alınabilecek. Buna karşın, Intel Core i7 3.2 GHz, x58 ana kart, 3 GB DDR3-1333 bellek ve aynı grafik işlemcisinden oluşan rakip sistem, 2.100 doların üstüne satılıyor. Her iki platform da Crysis gibi en zorlu bilgisayar oyunlarını birinci sınıf performansla çalıştırırken, saniyede ortalama 38 kareyle Crysis'te neredeyse eşit hız değerleri elde ediyor.

Ayrıca tüketiciler, AMD'nin ücretsiz yazılımlarıyla performansı bir adım daha ileri götürebilmektedir.

- AMD Fusion for Gaming: Bu kullanımı kolay program, tek tıklamayla arka planda çalışan programların bilgisayarın kaynaklarını kullanımını kısıtlayıp oyuna daha fazla performans ayrılmasını sağlıyor.
- AMD OverDrive: Birçok özelleştirme seçeneği ve geniş işlevselliği olan bu hız aşırtma yazılımı, kullanıcıların sistem performansını daha da artırmasını sağlarken özelliklerin tek tıkla açılıp kapanmasına imkan veriyor.
- ATI Catalyst ve ATI Stream teknolojisi: Sürüm 8.12 ve üstü, mikroişlemciyle grafik işlemcisinin güçlerini otomatik olarak birleştirerek, ArcSoft TotalMedia™ Theater ve CyberLink PowerDirector 7 gibi uygulamaların, sadece mikroişlemci kullanımına göre çarpıcı derecede daha hızlı çalışmasını sağlıyor.
- ATI Video Dönüştürücü: Catalyst sürücüsünün son sürümü olan 8.12 ile birlikte yeni ATI Video Dönüştürücü, grafik işlemcisini ve ATI Stream teknolojisini kullanarak filmlerin taşınabilir cihazlarda oynatılacak formatlara dönüştürülmesini, sadece mikroişlemci kullanımına göre çok daha hızlı tamamlıyor.
- AMD Fusion Media Explorer Beta: Tüketicilerin bilgisayarlarındaki müzik, fotoğraf, film, televizyon ve paylaşım ortamlarını kullanmaları için basit fakat güçlü bir kumanda merkezi oluşturarak eğlence deneyimini sadeleştiriyor. Bu uygulamayla Facebook hesaplarına tek tuşla resim yüklemek mümkün olurken, sistem internete bağlıyken dosya arama gibi özellikler de sunuluyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları