AMD Eyefinity'den 3 farklı kullanım modu

Eyefinity 7680 x 4800 çözünürlükle bizleri büyüledi. Ancak çok daha ilginç özellikler ortaya çıktı!

AMD'nin sürprizleri bitmedi!

Daha önce yaptığımız AMD'nin 6 ekran destekleyen yeni nesil teknolojisi Eyefinity üzerine detaylar ve potansiyel kullanım alanları ortaya çıkmaya devam ediyor.

AMD'nin Eyefinity teknolojisinin sunduğu çözünürlük, kapsadığı alan ve megapiksel olarak bakıldığında insan gözünün gördüğü alana ve netliğe yaklaşıyor. Bu çok ekranlı görüntüleme teknolojisi 1080p'nin 12 katı çözünürlük sunuyor. Bu da 268 megapiksele yani insan gözünün 90 derecelik açıda gördüğü çözünürlüğe denk geliyor.

AMD pazarlama müdürü Simon Solotko, oldukça ilginç konulardan bahsederek bu etkileyici teknolojiyle ilgili, kullanıcıları yakından ilgilendiren değerli bilgiler paylaşıyor.

Eyefinity üç farklı kullanım modeli sunacak. Bunlardan ilki panaromik bilgisayar kullanımı. Tek bir kullanıcı pek çok monitörü tek başına kullanacak. Çevresini ekranlarla donatan kullanıcı böylece daha etkileyici bir ortam oluşturacak. Oyunlarda, filmlerde ve sörfte insanı kuşatan bir atmosfer oluşturmak mümkün olacak. Yüksek güçlü bir çalışma istasyonunda veya simülatörde bu kullanım şekli yaygın olacak.

Ama esas ilginç kullanım şekilleri haberin devamında...

Benzersiz kullanım şekilleri

Benzersiz kullanım şekilleri
Bütün bir aile aynı bilgisayarı, aynı anda kullanabilecek

İkinci kullanım modelinde tek bir bilgisayarı birden fazla kullanıcı kullanacak. Bir, çift monitör ile çalışırken, ikinci bir kullanıcı veya grup gösterilen filmi ve oynanan oyunu izleyebilecek. Yani ana kullanıcı klavye ve fare ile bu bilgisayarı kontrol edecek ve bir DJ gibi hem kendisi ayrı bir ekrandan ne yaptığını görecek, hem de seyirciye sunum yapabilecek.

Üçüncü kullanım şeklinde ise tek klavye ve fare değil, her ekrana bir çift kontrol ile ayrı kullanıcı hesapları aktif olacak. Tek kasa üzerinden pek çok kullanıcı bilgisayar kullanacak. Burada anahtar noktalardan biri gelişen bulut bilgi işlem sistemlerinden faydalanılması olacak.

Tek PC, gücünün yetmediği yerde pek çok kullanıcı için internette bulut bilgi işlemden gücünü alan bir istasyon haline gelecek. Aileden iki kişi aynı bilgisayardan karşılıklı multiplayer maç yaparken, bir diğeri sörf yapabilecek veya kulaklıkları takıp ders çalışabilecek.

İşte bu alternatif kullanım şekilleri, evlerdeki kasa çokluğuna bir son verebilir.

Okuyucu Yorumları