AMD FreeSync'li monitörler duyuruldu

AMD "Future of Compute" etkinliğinde yeni teknoloji işbirliklerini açıkladı.

AMD FreeSync tanıtıldı!

AMD, Singapur'da düzenlediği "Future of Compute" (İşlemin Geleceği) Konferansı'nda, bu sene tüketicilere ilk defa sunulacak yenilikçi, açık-standart tabanlı teknolojisi FreeSync'i destekleyecek ultra yüksek çözünürlüklü (UHD) monitörleri duyurdu. Samsung Electronics Co. Ltd., "synching" teknolojisini dünya genelinde 2015'in Mart ayında satışa sunmayı planladığı Samsung UD590 (23.6 ve 28 inçli modeller) ve UE850 (23.6 , 27 ve 31.5 inç modeller) ile başlayarak bütün UHD ürün portföyünde sunacak. FreeSync, girdi gecikme süresini maksimum derecede azaltmak, oyun ve video oynatım süresince oluşabilecek görsel hataları minimize etmek veya tamamen ortadan kaldırmak için AMD Radeon grafik kartları ve APU'ların resim kare hızı ile senkronize dinamik yenileme hızı sağlayacak.

"Açık standartları destekleyen 2015 Samsung Electronics Görsel Gösterim biriminin UHD monitor yol haritasına AMD FreeSync teknolojisini entegre etmekten büyük mutluluk duyuyoruz" diyen Samsung Electronics Güneydoğu Asya Başkan Yardımcısı Joe Chan, "Bu teknolojiye sahip olan kullanıcılar, videolarını izlerken ve oyun oynarken ekranlarında takılma ve yırtılma gibi sorunlar olmadan daha yumuşak bir kare gösterimi deneyimleyecekler" diye ekliyor.

Bu gelişmeye ek olarak Capcom da Panta-Rhei oyun motorunu AMD'nin Mantle API teknolojisi üzerinden geliştirmek üzere AMD ile işbirliğine gireceklerini de açıkladı. Bu ortaklık ile gelecek Capcom oyunları için maksimum oyun performansı ve görsel kalite hedefleniyor.

Bu teknoloji ortaklığı hakkında konuşan Capcom Teknik Birim Direktörü Masaru Ijuin; "Bu işbirliği aslında bizim konsol platformlarımız için geliştirilen 'Panta-Rhei' oyun motorumuzun performansını güçlendirecek. Capcom, grafik ardışık düzenini iyileştirmek üzere AMD'nin Mantle teknolojisini değerlendirip, oyunculara ve oyun geliştiricilere muhteşem avantajlar ve etkileyici performans sunmak için 'Panta-Rhei' motoruna entegre etmek istiyor" dedi.

AMD'nin Mantle API teknolojisi, Crytek's CRYENGINE, DICE's FrostBite 3 and Oxide's Nitrous motorları dahil olmak üzere sektörün büyük geliştiricileri tarafından kullanılıyor.

"Samsung ve Capcom, devrim niteliğindeki fikri mülkiyet birikimlerim ve teknolojilerimizi dünyanın her yerindeki müşterilerimizin ev ve ofislerine ulaştırmamıza yardımcı olan stratejik ortaklarımız" diyen AMD APJ Kurumsal Başkan Yardımcısı David Bennett, "Ticari alandaki ürün erişimimizi genişletiyoruz. AMD FreeSync gibi açık-standart teknolojiler ve Mantle API gibi yazılım odaklı gelişmeler, sektörün itici gücü olarak önemli rol oynayacaklar" diye devam etti.

Okuyucu Yorumları