AMD Intel'in kalesini fethediyor!

AMD, Intel'in çok güvendiği kalesine sızmaya devam ediyor: İşte AMD'li yeni canavar...

AMD kaleye sızıyor!

Acer'ın AMD tabanlı netbooku Ferrari One'ı yarışa göndermesinden sonra Asus da Intel'in Atom işlemcisinin rakibiyle donatılmış ilk mini notebookunu tanıttı. Böylece AMD, mutlak Intel Atom hakimiyetindeki netbook pazarına göz diktiğini bir kez daha gözler önüne sermiş oluyor.

Asus Eee PC 1201T'nin kalbini tek çekirdekli AMD Congo MV-40 (1,6 GHz) oluşturuyor. Onun yanında grafik çözümü ATI Radeon HD 3200 devreye giriyor. RAM miktarı ise 2 GB.

Yansımalı 12,1 inç ekran 1366 x 768 piksel çözünürlük sunuyor ve işlemci-ekran kartı ikilisiyle birlikte HD içeriklerin oynatımına elverişli hale geliyor. Netbookun HDMI çıkışı olmadığı için HD oynatımı sadece laptop ekranıyla sınırlı alıyor. Depolama alanı olarak 250 GB sabit diskin yanında, 500 GB çevrimiçi depolama alanı da sunuluyor.

Diğer donanımlar yükseltilmiş netbook standardına uyuyor: WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1, üç USB 2.0 portu, ses çıkışı/girişi, kart okuyucu, 0,3 Megapiksel kamera ve Windows 7 Home Premium. 6 hücreli bataryanın çalışma süresi 6 saat olarak gösteriliyor. Cihaz 2010'un ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek; lakin Asus fiyatı hakkında bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları