AMD LIVE! platformu dizüstünde

AMD, Yeni AMD LIVE! dizüstü bilgisayar ile ev sinemasını ve medya sunucusunu birleştiriyor.

Dizüstünde AMD LIVE!

AMD yaptığı bir açıklamada, tüketicilerin dijital yaşantılarını kolaylaştıran ve renklendiren AMD LIVE!™ dizüstü bilgisayarı tanıttı.

Aynı zamanda, iki yeni tüketici elektroniği platform tasarımı olan AMD LIVE! Ev Sineması ve AMD LIVE! Medya Sunucusu ile AMD LIVE! Eğlence Paketi'ne getirilen yenilikler de tanıtıldı.

AMD LIVE! çözümü, kullanıcıların dijital dosyalarına her yerde, dosya biçimi ve cihaz türünden bağımsız olarak erişebilmelerini sağlıyor.

AMD LIVE! Dizüstü Bilgisayar

Çift çekirdekli mobil AMD Turion 64 X2 işlemciden güç alan AMD LIVE! dizüstü bilgisayarlar, dijital dosyalara ev dışında da erişilebilmesi, ayrıca AMD LIVE! Eğlence Paketi'yle televizyondan kayıt yapılabilmesini sağlıyor.

AMD LIVE! Ev Sineması

AMD LIVE! Ev Sineması, ses ve görüntü cihazları ile bunların uzaktan kumandalarını tek bir merkezde toplayan bir ev eğlencesi sistemi. Enerji tasarruflu çift çekirdekli AMD Athlon 64 X2 işlemcilerinden güç alan sistem, zarif ve ince bir CE cihaz tasarımı içinde yüksek çözünürlüklü video, tümleşik 100 watt surround ses ve internet imkanı sunuyor.

AMD LIVE! Medya Sunucusu

Windows Home Server işletim sistemiyle çalışan AMD LIVE! Medya Sunucusu, evinde birkaç bilgisayar bulunan kullanıcıların dijital dosyalarını saklaması, paylaşması ve korumaya alması için çözümler sunuyor. AMD LIVE! Medya Sunucusu, dijital dosyaların ve diğer önemli sistem dosyalarının güvenle yedeklenmesi, ağa bağlı tüm cihazlarda yürütülebilen kullanım kısıtlaması ve depolanan müzik, görüntü veya televizyon programlarının ağdaki diğer cihazlara aktarılması gibi seçenekler barındırıyor. Platform ayrıca güvenlik kameraları, telefonla ve otomatik kumanda gibi gelecekte kullanılabilecek sistemler için de destek sağlıyor.

HP'nin yakın zamanda duyurduğu HP MediaSmart Server, AMD LIVE! Medya Sunucusu platform tasarımı ve Microsoft'un yeni Windows Home Server yazılımıyla çalışacak bir sistem. HP MediaSmart Server, tüketicilerin hem evde hem de yolda diğer dijital cihazlarla bağlantısını sağlayarak ev içi ağların işlevini genişletiyor. Yeni sistem başta sadece 64 bit AMD teknolojisiyle üretilecek ve kullanıcıların ev ağı üzerindeki bilgisayarlar ya da (dijital ortam adaptörüyle kullanılabilen) eğlence merkezlerindeki dijital müzik, film ve fotoğrafları alabilmesini, paylaşabilmesini ve saklayabilmesini sağlayacak. Bunun yanında, dünyanın herhangi bir yerinden internet erişimiyle bu dosyalara ulaşmak da mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları