AMD'nin 12 çekirdekli işlemcisi şaşırtıyor

AMD'nin yeni işlemcisi çekirdek sayısıyla büyülüyor, ilginç saat hızı değişikliğiyle şaşırtıyor...

AMD'den çekirdek bolluğu!

Advanced Micro Devices yaptığı resmi açıklamada yeni 12 çekirdekli işlemcilerinin, mevcut 6 çekirdekli işlemcilerle aynı gücü kullanacağını ama daha düşük saat hızına sahip olacağını belirtti.

AMD'nin yoldaki sunucu işlemci serisi Magny-Cours, iki altı çekirdekli çipi, dört hyperthreadli bağlantılarla birleştiriyor. Bu işlemciler iki ve dört soketli sunucularda kullanılabilecek. Toplam L3 ön bellek miktarı 12 MB, çekirdek başına düşen ön bellek ise 512Kb. Magny-Cours, Istanbul işlemcilerde kullanılan silikonu kullanıyor. Bu yeni işlemciler, enerji tüketimi oldukça tutumlu olan İstanbul çiplerle aynı miktar elektrik harcayacak. AMD için GlobalFoundries tarafından mevcut 45nm teknolojisi kullanılarak üretilecekler.

Bununla beraber ne yazık ki yeni işlemcilerin saat hızı açıklanmadı. 2010 başında çıkacak olan işlemciler daha büyük ön bellek kapasiteleri ve artan çekirdek sayılarıyla, düşen saat hızına karşın çok daha güçlü olacaklar. Sunucular daha çok çekirdek sayesinde sanal konfigürasyonları çok daha hızlı çalıştıracak. Bu sayede aynı sunucuda daha fazla sanal bilgisayar çalışabilecek.

Okuyucu Yorumları