AMD'nin büyük kayıbı

AMD, bugüne dek Nvidia'dan yediği çalımlardan belki de en büyüğünü şimdi yedi...

AMD'ye büyük darbe!

Oyun denildiği zaman akla ilk gelen ekran kartıdır. Ekran kartı denildiği zamansa sektörün iki büyük devi olan AMD ve Nvidia'nın savaşı gelir akıllara. İki firma arasındaki sonu gelmez yarış, geçtiğimiz hafta yaşanan bir olayla farklı bir boyuta geçti. AMD'nin, Xbox 360 ve Wii gibi oyun konsollarına ekran kartı çipi üreten takımının beyni, ani bir kararla işinden ayrıldı.

The Wall Street Journal'ın yayınladığı habere göre günümüzün iki büyük konsoluna hayat veren isimlerden Bob Feldstein, Cuma günü itibariyle AMD'deki işinden ayrıldı. Olayı daha da ilginç hale getirense, Feldstein'ın bu hafta başında Nvidia'da işe başlaması oldu.

Kendisi ATI, AMD tarafından satın alındığı 2006 yılında, firmanın işletme departmanında başkan yardımcısıydı. Nvidia'ya yeni transfer olan Feldstein, artık teknoloji lisanslama başkan yardımcısı olarak anılacak. Daha önceleri birçok ekran kartı temelini atan Feldstein'nın, eski işinden ayrılmadan önce AMD tarafından Nintedo Wii U için yapılan ekran kartı çipi anlaşmalarına ne olacağıysa halen gizemini koruyor. Bilinen tek şey, Nvidia ekran kartı kullanan Sony PlayStation'ınn yeni nesil konsolların çıkmasına yaklaştığımız şu günlerde büyük bir transfer yapmış olduğu gerçeği...

Okuyucu Yorumları