AMD'nin büyük sırrı bu mu?

Bu haber piyasalara bomba gibi düştü! AMD'nin sakladığı sır sonunda ortaya çıktı mı? İşte cevabı...

Büyük sır bu mu?

İşlemci devleri Intel ve AMD arasındaki rekabette Intel'i kötü bir sürpriz bekliyor.

AMD'nin temsilcileri AppleInsider tarafından Apple'ın araçlarında, üst düzey yöneticiler ile görüşmeye giderken görüldü. AMD ile Apple'ın, gelecek nesil Apple bilgisayarlar üzerinde görüştüğü tahmin ediliyor.

Apple'ın tarihindeki en büyük değişim IBM işlemcilerden Intel işlemcilere geçişte yaşanmıştı. Apple bilgisayarlar, bu değişimden sonra pazar payını arttırmayı başarmıştı.

AMD yöneticileri bu konuda henüz açıklama yapmadı. Büyük şirket konuşulanları sır gibi saklasa da Apple'ın büyük kararı hakkında konuşulan pek çok şey var; hem de çok ilginç şeyler var...

Intel Apple'ı yavaşlattı mı?

Intel Apple'ı yavaşlattı mı?
Apple Intel'den memnun değil mi?

Apple'ın Intel'i terketmeyeceği ancak AMD işlemcili ve AMD ATI ekran kartlı modeller geliştireceği konuşulanlar arasında.

Ayrıca Apple'ın 2010 başı itibariyle yükselişinin yavaşlamasında, yeni Intel işlemcilerin tedarik edilmesinde yaşanan sorunların, değişen çipsetlerin standart parçalar oturtmayı zorlaştırmasının payı olduğu da belirtiliyor.

Ayrıca Intel'in Apple'ın Nvidia işbirliğine taş koyduğu bile iddia ediliyor! Intel'in kendi ekran kartı geliştirme çabalarının ve başarısızlığının da bir etkisi var mı, yok mu, işte bu konuda da spekülasyonlar ortada dolaşıyor.

AMD'nin Apple'a ne faydası olacak?

AMD'nin Apple'a ne faydası olacak?
Ucuz Mac'ler mi gelecek?

AMD'nin işlemcilerin hem çalışma istasyonu, hem de dizüstü sınıfında kullanılmak üzere değerlendirdiği aktarılıyor. Apple, ürün yelpazesini genişletmeyi, fiyatları düşürmeyi değerlendiriyor olabilir

Birden fazla kaynaktan işlemci alması, Apple'ın tedarikte yaşayabileceği sorunların oluşturacağı riskleri düşürecektir.

AMD işlemci tercih eden PC kullanıcılarını da Apple markalı ürünlere çekmeyi düşünüyor olabilir. AMD işlemciler ile "Intel'in yüzde 80 performansını, yüzde 60 maliyete sunabilen bilgisayarlar mümkün" hesapları da yapıyor olabilir.

Sonuçta bu konuşulanlar gerçek olursa, pahalı Apple modellerinin yanısıra, daha orta ve alt fiyat aralığında AMD-ATI-Mac masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar piyasaya çıkabilir. Öte yandan Apple bu modellerde fiyatı ucuz tutmayıp, kar oranını daha da arttırabilir.

Okuyucu Yorumları