AMD'nin sürpriz hamlesi

AMD, büyük bir ortağı arkasına alarak yeni bir yarı iletken üretim şirketi kuruyor. Detaylar burada.

AMD'den büyük hamle

AMD ve Abu Dabili Advanced Technology Investment Company (ATIC), Yeni Bir Lider Yarı iletken Üretim Şirketi Kuruyor

Advanced Technology Investment Company (ATIC), bugün yaptıkları bir açıklamada, bağımsız ve lider döküm üretimi kapasitesi olan, ABD merkezli bir yarıiletken üretim şirketi kuracaklarını duyurdu. Geçici olarak "Döküm Şirketi" olarak anılacak yeni küresel şirket, gelişmiş üretim teknolojisi, endüstri lideri üretim tesislerini ve küresel kapasitesini arttırmaya yönelik kesin kararlılığını birleştirerek, bağımsız döküm şirketlerine olan ihtiyacı karşılayacak. Aynı zamanda, Mübadele Yatırım Şirketi de AMD'deki yatırımını %19,3'e çıkaracak.

AMD'nin Döküm Şirketi'ne yapacağı katkı, Dresden'deki iki fabrikasını da kapsayan üretim tesisleri ve bunlarla ilgili varlıklar ile fikri mülkiyet haklarından oluşacak. ATIC, Döküm Şirketi'ndeki hisselerini satın almak için 2,1 milyar dolar ödeyecek. Bunun 1,4 milyar doları doğrudan yeni şirkete yatırılırken, kalanı Döküm Şirketi'nde yeni hisseler almak için AMD'ye ödenecek. Döküm Şirketi ayrıca AMD'nin mevcut borcunun yaklaşık 1,2 milyar dolarını da devralacak.

Bağımsız tek yarı iletken üretim tesisi

Bağımsız tek yarı iletken üretim tesisi

ATIC, Döküm Şirketi'nin yonga üretimi kapasitesini, AMD'nin sağladığı mevcut kapasitenin üzerine çıkarmak için önümüzdeki beş yılda şirkete en az 3,6 milyar, en çok 6 milyar dolar sermaye katkısında bulunmayı da taahhüt etti. Bu katkılar Döküm Şirketi tarafından Dresden'deki fabrikaların kapasite artışını sürdürmek ve fabrikalardan birinin son teknolojiye yükseltilmesini sağlamak; New York Eyaleti'nin daha önce onaylamış olduğu teşviklerin devredilmesi kaydıyla, eyaletin Saratoga kentinde yeni bir son teknoloji tesisin inşaatına başlamak için kullanılacak.

New York'taki tesis 1400'den fazla kişiye doğrudan iş imkanı sunarken, faaliyete geçmesinin ardından bölgede 5000 kişiye dolaylı istihdam da sağlayacak. New York tesisi faaliyete geçtiğinde, ABD'deki tek bağımsız yönetimli ve lider yarı iletken üretim tesisi olacak.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları