AMD'nin yeni APU'ları tanıtıldı

AMD, daha heyecanlı ve sürükleyici bir deneyim vadeden yeni çiplerini tanıttı!

AMD'den yenilikçi APU'lar!

AMD, 2013'te piyasaya süreceği hızlandırılmış işlemcileri (APU) tanıttı ve VIZIO ile yeni OEM ilişkisini duyurdu. Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) düzenlenen bir etkinlikte, sektörün ilk dört çekirdekli x86 "yongada sistem" (System-on-Chip veya SoC) örneği olacak "Temash" ve "Kabini" adlı ürünlerin çalışır durumdaki silikonları tanıtıldı. İki APU'nun 2013'ün ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Gösterimlerde . "Kabini" tabanlı bir ultra ince dizüstünde ve "Temash" tabanlı performans tablet ve hibrid dizüstünde çeşitli oyunlar ve uygulamalar çalıştırıldı.AMD ayrıca OEM'lere sevk aşamasında bulunan ve önceki nesil AMD A Serisi APU'lara göre %20 ila %40 performans artışı sağlayan yeni "Richland" kod adlı APU'yu tanıttı. "Richland" işlemcilerin tüketicilerin kullanım deneyimlerini çarpıcı şekilde zenginleştirmesi için jest ve mimik tanıma uygulamaları gibi yazılımlarla paket olarak sunulması bekleniyor. "Richland" işlemcinin devamı ise, 28nm üretim teknolojisine ve çığır açan heterojen sistem mimarisine (HSA) sahip "Kaveri" kod adlı işlemci olacak ve 2013'ün ikinci yarısında müşterilere sevkiyatı başlayacak.

AMD ayrıca OEM'lere sevk edilmekte olan yeni AMD Radeon HD 8000m serisi harici grafik işlemcilerini de duyurdu. Oyunlarda yüksek performansa yönelik tasarlanan bu işlemciler, şirketin ultra ince, çok amaçlı ve tablet gibi hızla büyüyen müşteri pazarlarında düşük tüketimli teknolojilerle yeni ürünlere odaklanma stratejisini destekliyor.

"2013'te yepyeni APU'lar piyasaya sürecek olan AMD, hızla büyüyen segmentlerde başarı elde etmeye hazırlanıyor" diyen AMD Global İş Birimleri Genel Müdürü Lisa Su, şöyle devam etti: "Son kullanıcıları düşünerek teknolojiler geliştiriyoruz ve gündelik hayatımıza gerçek anlamda bütünlüklü ve sürükleyici bir bilgisayar deneyimi getiriyoruz. Grafik ve oyunlardaki liderliğimizi korurken sektörün ilk x86 dört çekirdekli SoC'si de dahil olmak üzere yeni APU teknolojilerini piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz."

Watt başına performansta önemli artış

Watt başına performansta önemli artış

2013 APU Modelleri watt başına performansta önemli bir artış ve iyi yazılım deneyimleri sunuyor

"Richland" CPU ve grafik işlemcisinde hız artışıyla birlikte pil ömrünü de uzatıyor. "Richland" APU'ların jest ve mimik tanıma uygulamaları, televizyonlara ve monitörlere kablosuz bağlantı, çevrimiçi video izleme sırasında sistem kaynaklarının önceliklendirilmesi gibi seçkin yazılım deneyimleriyle paket halinde sunulması bekleniyor. "Kabini" iyi pil ömrü ile ultra ince dizüstü bilgisayarları hedef alırken çift ve dört çekirdekli seçenekleri etkileyici performans sunuyor. "Kabini" işlemcilerin, AMD'nin önceki nesil genel kullanım APU'larına (kod adı "Brazos 2.0") göre %50'den fazla performans artışı sağlaması bekleniyor. "Temash" ise AMD'nin Windows 8 Tabletler ve Hibridler için düşük tüketimli mobil işlemcisi. AMD, "Temash" işlemcinin tabletler için piyasadaki en yüksek performanslı SoC olmasını ve önceki modele (kod adı "Hondo") göre %100 daha fazla grafik işlem performansı sağlamasını hedefliyor.

AMD popüler tüketici markalarıyla yeni ortaklıklar kuruyor

Dün yapılan basın toplantısında VIZIO da yer alarak AMD tabanlı platform portföyü üzerinden geliştirilen yeni modellerini tanıttı. VIZIO'nun yeni AMD portföyü içinde 11.6" APU tabanlı tablet PC, iki yüksek performanslı 14" ve 15.6" ultra ince dizüstü ve etkileyici bir 24" Hepsi Bir Arada (AiO) sistem bulunuyor.

"VIZIO 2013 yılında kişisel bilgisayar pazarında daha da sağlam bir yer edinecek ve bunun için de AMD'nin en iyi görsel deneyim ve oyun performansı sunan işlemcilerini kullanacak" diyen VIZIO Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Lily Knowles, şöyle söyledi: "AMD, VIZIO'nun tablet, dizüstü ve hepsi bir arada modellerine en iyi grafik deneyimini ve görsel kaliteyi sağlıyor."

OEM'lerin özellikleri ve çarpıcı tasarımlar

OEM'lerin özellikleri ve çarpıcı tasarımlar

AMD, VIZIO'nun yanı sıra çeşitli OEM'lerin özellikleri ve çarpıcı tasarımlarıyla 2013'de iddialı

"Tüketicilere çok zengin özellikler sunan ASUS U38, AMD ve Microsoft ile yakın temas halinde, Windows 8 için geliştirildi" diyen ASUS Başkan Yardımcısı S.Y. Hsu, sözlerini şöyle sürdürdü: "HD dokunmatik ekran ve hızlı açılma sağlayan solid-state sabit disk ile Asus U38, AMD A Serisi APU'ları çok yüksek bir ürün tasarımı mertebesine taşıyor."

"HP Pavilion TouchSmart Sleekbook, HP'nin en uygun fiyatlı dokunmatik sistemi olarak Windows 8 kullanıcılarına AMD A Serisi APU'ların performansıyla çok kaliteli bir deneyim yaşatıyor" diyen HP Kişisel Bilgisayarlar Genel Müdürü Kevin Frost, konuyla ilgili şöyle konuştu: "Kaliteli grafikler, yüksek oyun performansı ve sürükleyici görüntü ve ses deneyimi, AMD tabanlı HP TouchSmart Sleekbook'ların her yaştan tüketiciye hitap edebilmesini sağlayacak."

"Çevreleyen bilişim" CES'de hayata geçti

Bu yeni ürünler, AMD'nin "çevreleyen bilişim" yani bilişim ekosistemlerinin bütünleşerek doğal bir arayüz ile tüketiciye tüm cihazlar ve tasarımlarda sürükleyici deneyimler sunan bilişim çağı vizyonunun bir adım daha ileri götürülmesini sağlıyor. AMD bu kavramı geliştirmek amacıyla VIZIO ile ortak çalışarak CES'teki AMD Deneyim Bölgesi ziyaretçilerine çevreleyen bilişimin nasıl bir şey olduğunu gösteren AMD SurRound House'u ortaya koydu. AMD teknolojileri ile çalışan AMD SurRound House, panoramik HD görüntüleri mekansal ses iletimiyle birleştirerek tam anlamıyla 360 derecelik bir duyu deneyimi yaşatıyor ve yeni nesil ev sinemasının nasıl olacağını izleyicilere gösteriyor.

Okuyucu Yorumları