AMD'nin yeni mobil APU'ları duyuruldu!

AMD, sunduğu yüksek perfromans ve zengin grafiklerle öne çıkan yeni 2013 mobil APU serisini duyurdu!

AMD'den 2013 model işlemciler

AMD yaptığı bir açıklamada 2013 A Serisi ve E Serisi Mobil Hızlandırılmış İşlemci (APU) ailesine katılan üç yeni modelle, günümüzün PC piyasasının ihtiyaçlarını performans ve enerji verimliliğinde artışlar, kullanıcı deneyimleri, üstün oyun ve grafik çözümleri ile karşılayan çözümler sunacağını duyurdu.

  • 2013 AMD Elit Mobil APU (eski kod adı "Temash"): Dünyanın ilk 28nm, dört çekirdekli x86 yongada sistem (system-on-chip - SoC) APU'su olarak küçük tasarımlı dokunmatik dizüstü, tablet ve 13 inçten küçük hibrid cihazlara güç verecek.
  • 2013 AMD Genel Bilişim APU (eski kod adı "Kabini"): Giriş düzeyindeki ve küçük tasarımlı dokunmatik dizüstü bilgisayarlar için ilk ve tek dört çekirdekli çözüm
  • Yeni, daha düşük tüketimli 2013 AMD Elit Performans APU (eski kod adı "Richland") modelleri, üst düzey ultra ince dizüstü bilgisayarlarda en iyi grafik ve bilişim olanaklarını sağlıyor.

Acer ve HP tarafından piyasaya sürülecek

Acer ve HP tarafından piyasaya sürülecek

Bugünden itibaren Acer ve HP gibi önde gelen bilgisayar üreticileri tarafından piyasaya çıkarılacak olan yeni APU'lar, yeni ve deneyimli mobil PC kullanıcılarının ihtiyaçlarını etkili bir şekilde dengelemek amacıyla tasarlandı.

"İstemci piyasası değişim geçirirken mobil cihaz tasarımlarındaki çeşitlilik arttı ve yazılımdan daha yüksek performans beklenmeye başladı. AMD de günümüz mobil cihaz kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi işlemcileri sunmak için ideal bir konumda bulunuyor" diyen AMD İş Birimleri Genel Müdürü Lisa Su, şöyle devam etti:

"Bilişimde görselliğin önemi arttıkça ve grafik işlemcilerini başka tür işlemler için de kullanmak mümkün oldukça, yazılım çevrelerine ve APU mimarisine bağlılığımız bizi rakiplerimizden ayırıyor ve gerek tablet, gerek hibrid cihaz, gerek dizüstü bilgisayarda en iyi kullanıcı deneyimini yaşatabilmemizi sağlıyor."

Okuyucu Yorumları