AMD'nin yeni Vision projesi geliyor...

AMD, Windows'un etiket karmaşasına kendi etiketleriyle son vermeye hazırlanıyor...

AMD'den yeni etiketler!

AMD bilgisayar almayı kolaylaştırmak için değişikliğe gitti. Yapılan araştırmalar şu anda bilgisayarlara yapıştırılan etiketlerin ortalama tüketicinin sadece kafasını karıştırdığını gösterdi. AMD de ürünlerini üç geniş kategoriye ayırmaya karar verdi.

AMD'nin yeni etiketleri Vision, Vision Premium ve Vision Ultimate olacak. Microsoft Windows 7'nin çıkışıyla birlikte bu kategoriler kullanılmaya başlanacak.

Bu tasarıyı Acer, Asus, Dell, HP, MSI, Toshiba ve DSGi gibi bilgisayar devleri de destekliyor.

Peki ya nedir bu Vision markasının anlamı? Sadece Vision adını taşıyan ürünler giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlarda DVD film izlemeye, rutin oyunlara ve hızlı internet kullanımına imkan sunacak güçte olacak.

Premium Vision Blu-ray ve HD film keyfi sunarken Ultimate Vision video düzenleme işlemlerini ve yeni nesil oyunları çalıştırabilecek güçte olacak. Kısacası giriş, ekonomik ve güçlü sistemler olarak üç sınıflandırma olacak. Bu elbette ürün özelliklerindeki donanım detaylarını ortadan kaldırmayacak. Sadece daha ilk baştan ihtiyaç duyulan sınıfta ve fiyat aralığında ürünü kolayca tanımaya yardımcı olacak.

Bu sınıflandırma işlemcinin modelini değil, ne yapabileceğini önemseyen ve her model ismini takip edemediği için çok detaylı açıklamaya bakmak istemeyen kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlayacağı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları