AMD, VISION'ı terk edebilir

İşlemci devi, büyük umutlarla başlattığı bu planı tamamen çöpe atmak üzere olabilir!

AMD, onu terk ediyor!

AMD, 2009 yılında, insanların bilgisayar tercihlerini sınıflandıran ve daha kolay seçim şansı tanıyan "VISION" işlemcilerini piyasaya sürmüştü. Yenilikçi olan bu hareket, kişisel CPU ve grafik kartlarına yönelmektense, insanların ihtiyacına göre bilgisayar almasını kolaylaştırmasıyla öne çıkmıştı.

Örneğin VISION'ın "basic" sürümü, sadece internette gezinme gibi daha basit işlemlere imkan verirken; "premium" sürümü video oyunlarını çalıştırabiliyordu. VISION'ın en gelişmiş "ultimate" sürümü ise daha karmaşık ve yüksek preformans isteyen programlara olanak sağlıyordu.

2011 yılına kadar VISION marka ismiyle yoluna devam eden AMD, şimdilerde bu tercihinden vazgeçebilir. SemiAccurate'tan gelen bilgilere göre; AMD, bundan sonra sunacağı işlemci ve içinde AMD çipi barındıran sistemlerden "VISION" logosunu çıkaracak.

Söz konusu haber sağlam kaynaklara dayanmasa da AMD'nin çok fazla tutmayan VISION stratejisini terk etmesi pek de şaşırtıcı olmaz. Kendisiyle birlikte zor zamanlar geçiren PC endüstrisinde, AMD'nin tutunabilmesi için daha farklı planlar üretmesi gerekiyor. Zira şirket son zamanlarda en büyük rakibi Intel'in epey gerisinde kalmış durumda.

Okuyucu Yorumları