AMD yetkililerinden mesaj var!

Donanım dünyasının en yetkili ağızlarından biri masaüstü PC'lere şans vermemiz gerektiğini söylüyor!

PC'ye bir şans verin!

AMD yetkililerinden Sasa Marinkoviç'in CHIP Online okurlarına bir mesajı var:

En son ne zaman bir masaüstü bilgisayar almak istediğinizi hatırlıyor musunuz? Anlıyorum... bir dizüstü almak istemiştiniz. Muhtemelen aldınız da. Peki neden bir masaüstü almak istemediniz? Çünkü daha küçük ve daha güçlü bir bilgisayarınız olsun istediniz. PC endüstrisi ise büyük, güçlü ve güç tüketen bilgisayarlar üretmekle meşguldü. Belki de endüstri olarak bizim sizin gibi tüketicileri değil de, oyuncuları hedef aldığımızı düşündünüz. Bu arada dizüstü bilgisayarlar ince, küçük ve enerji dostu olma özellikleriyle sizi cezbetmişti.

Ben masaüstü bilgisayarları seviyorum. Daima sevdim. Hızla geliştirildikleri için seviyorum. Performanslarını seviyorum. Sürekli güncellenebilen özelliklerini seviyorum. Masaüstü bilgisayarları seviyorum çünkü çok güçlüler ve program açmaya kalktığımda beni saatlerce bekletmiyorlar. Çünkü yükseltilebiliyorlar. Çünkü yazılım programı ne kadar büyük olursa olsun, çalıştırabiliyorlar. Çünkü oyun geliştiricilerinin oyunları daha iyi hale getirmesini sağlıyorlar. Çünkü daha büyük ekranları çalıştırabiliyorlar. Çünkü DirectX 11 gibi özelliklere sahipler. Bunlar onları sevmeme yol açan pek çok nedenden sadece bir kaçı!

Neden masaüstü almıyoruz?

Neden masaüstü almıyoruz?
Saša Marinkoviç

Peki o halde neden insanlar masaüstü bilgisayar satın almıyor? Çünkü BÜYÜKLER! İlk düz ekran televizyonumu satın aldığımda eski tüplü televizyonumu evden çıkarmak için karımla birlikte beş arkadaşımın daha yardımına ihtiyaç duymuştum. Bugün pek çok PC'nin, eski tüplü televizyonlarla aynı soruna sahip olduğunu iddia edebiliriz. Pek çok insan için tek başına taşınamayacak kadar büyükler. Eski moda duruyorlar ve çok fazla yer kaplıyorlar. Fakat inanın, eski tüplü televizyonlardan farklı olarak, dizüstü bilgisayarlarla kıyaslandığında hala daha iyi bir performansa ve hem daha çok hem de daha yeni özelliklere sahipler.

İnsanların masaüstü bilgisayarlara daha farklı bakabilmesini sağlamak için neler yapabiliriz acaba? 'Daha küçük, daha şık, hem güçlü hem enerji dostu' bir hale getirebiliriz. İmkânsız mı dediniz? AMD APU'lara, nam-ı diğer AMD Fusion'a bir bakın derim. Tek bir parça silikon üzerinde, 4 çekirdek işlemci barındırabilen ve DirectX 11 işleyebilen grafiğe sahip AMD E-350 APU sadece 18 W (yani sıradan bir aydınlatma ampulünün beşte biri kadar elektrik) yakıyor. İster HD (yüksek çözünürlüklü) videolarınızı izleyin, ister düz ekran televizyonunuza bağlayın, ister resimleriniz, dosyalarınız, sunumlarınız üzerinde çalışın (Microsoft Office grafik hızlandırmaya sahiptir), ya da İnternet'te gezinin (Internet Explorer 9 grafik hızlandırmaya sahiptir ve şimdiye dek hiç bu kadar hızlı olmamıştır), veyahut görüntülü arama yapın, ve tabii ki elektronik postalarınıza bakın (bu yazıyı arkadaşlarınıza gönderin). Ve oyun oynayın!

AMD Fusion'un sizin için yapamayacağı tek şey kahvenizi sıcak tutmak olacak. Bu chip her açıdan çok serin kanlı. AMD APU'larla desteklenen yeni PC'ler şimdiye dek görebileceğiniz en iyi bilgisayarlar olacak.

CHIP Online notu: AMD Fusion hakkındaki haberimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları