Amerikalılar Online Vergiye Karşı

Amerikalı internet sörfçülerinin sadece üçte biri PC’sini vergi açıklamalarını oluşturmak ve beyan etmek için kullanıyor.

Amerikalılar Online Vergiye Karşı

Harris Interactive’in piyasa araştırmacılarının Iomega’nın isteği üzerine gerçekleştirdikleri bir araştırma, yüksek gelirli Amerikan vatandaşlarının sadece yüzde 50’sinin vergi açıklamalarını online olarak beyan ettiklerini ortaya çıkardı.

Harris Interactive, bilgisayar ve internetin son zamanlarda Amerikan vatandaşlarının hayatlarının bir parçası haline gelmesine rağmen müşterilerin finanssal bilgiler konusunda hala tutucu olduklarını dile getiriyor. Bunun sonucunda kullanıcıların yüzde 80’i vergi yazılımlarındaki dokümanlarını yazdırıyorlar.

Araştırmada elde edilen sonuçlardan biri de, vergi açıklamalarını online olarak gönderen kullanıcıların yarısının bilgilerini sabitdisklerinde sakladıklarını gösteriyor. Bu kullanıcıların sadece yüzde 43’ü, vergi dosyalarını yedeklemek için CD gibi bir harici saklama ortamı kullanıyorlar. Harris Interactive, internet tecrübesine sahip en az bu kadar kullanıcının bir bilgisayar hatası sonunda bilgilerini kaybettiğini de tespit etmiş.

Okuyucu Yorumları