AMOLED ekranlar, Samsung'u zengin ediyor!

Geçmişte pek çok telefon devinin burun kıvırdığı AMOLED ekranlar, bugün Samsung'u zengin ediyor!

AMOLED ekranların zaferi!

Samsung, ekran paneli satışını bir önceki yılın üçüncü çeyreğine göre ikiye katlarken, 79 milyon mobil ekran paneli satmayı başardı. Panel satışları ikinci çeyreğe göre yüzde 30 artarken bu rakamları Samsung'un kendi Galaxy Note 5 ve Gear S2 akıllı saat satışlarının da etkilediği söylenebilir. Galaxy Note 5 ve Gear S2 akıllı saat AMOLED ekran satışlarını hızlandırırken, Samsung'un AMOLED konusundaki kararlı davranışı satışları etkilemiş görünüyor. Üçüncü çeyrekteki 79 milyon mobil ekran satışının yüzde 18'lik kısmını AMOLED oluşturuyor.

AMOLED satışlarının gelecek dönemde, Samsung'un kendi Galaxy cihazlarında AMOLED kullanmaya devam etmesiyle artması bekleniyor. AMOLED konusunda Samsung'u endişelendiren ise Apple'ın 2018 yılında çıkarması beklenen iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde AMOLED ekran yerine LCD ekran tercih etme olasılığı. Bunun yanı sıra Tayvanlı telefon üreticisi HTC yeni modellerinde AMOLED ekran kullanmayı planlarken, yeni HTC One A9, AMOLED ekranlı ilk model oldu. Vivo, UMi ve Gionee AMOLED kullanmaya başlayan diğer isimler arasında bulunuyor. Vivo X6 ve X6 Plus, Gionee S6 ve 90 dolarlık fiyatıyla adından söz ettiren UMi Rome, AMOLED ekranlı cihazlar olarak göze çarpıyor.

Çinli akıllı telefon ve akıllı aksesuar üreticisi Xiaomi'nin Mi 5 modeli için de AMOLED ekran kullanabileceği gelen haberler arasında. Huawei AMOLED ekrandan vazgeçmeyen üreticiler arasından yer alırken, kendisine ait P9 ve Google için ürettiği amiral gemisi Nexus 6P'de AMOLED kullanmıştı. Samsung akıllı telefon ekranı pazarının yüzde 38.5'ini elinde tutarken, Seul'lü rakibi LG pazarın yüzde 13.8'ine sahip durumda.

Büyüyen AMOLED ekran talebi ile birlikte Samsung'un ekonomik olarak ne kadar büyük bir kar elde ettiği ortada. Şirketin daha uzun yıllar pazarda olacağını kestirmek zor değil.

Okuyucu Yorumları