AMOLED ekranlara talep giderek artıyor

Yakın geçmişte sadece Galaxy S gibi amiral gemilerinde gördüğümüz AMOLED ekranlar gaza bastı!

AMOLED ekranlar fırtına gibi!

Samsung'un kendi akıllı telefonlarında, özellikle de Galaxy S serisinde AMOLED ekran kullanmaya başlamasından bu yana AMOLED ekran panellerinin popülaritesinde büyük bir artış meydana geldi. IHS iSuppli pazar araştırma şirketi AMOLED ekran satışlarının yükselmeye devam ettiğini bildiriyor.

Akıllı telefon ekran pazarındaki AMOLED teknolojisinin 2014 yılı üçüncü çeyrekteki yüzde 22.8'lik payı, 2015 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 34.6'ya yükselmiş durumda.

Rapora göre 2014 yılının üçüncü çeyreğinde akıllı telefon AMOLED ekran satışları 1.521 milyar dolar seviyelerindeydi. Bu rakam 2014 yılının dördüncü çeyreğinde 1.749 milyar dolara ulaştı. Daha sonra 2015 yılı birinci çeyreğinde 2.371 milyar dolara fırlayan satış rakamları ikinci çeyrekle birlikte tavan yaparak 2.49 milyar dolara dayandı.

Öte yandan 2014 yılının dördüncü çeyreğinde 6.462 milyar dolar olan LCD ekran paneli pazarı 2015 yılının ilk iki çeyreğinde sürekli bir negatif büyüme gösterirken 4.73 milyar dolar seviyelerine geriledi.

AMOLED ekranların benimsenmesindeki en büyük etken AMOLED ekran paneli fiyatlarındaki düşüş olarak gösteriliyor. IHS iSuppli'ye göre 1080p LCD ve AMOLED ekran panelleri arasındaki fiyat farkı 18 dolardan 8 dolara gerilemiş durumda. Samsung'un ekran üretim kuruluşu Samsung Display, AMOLED akıllı telefon ekran paneli pazarının şaşırtıcı şekilde yüzde 99'unu temsil ediyor.

Akıllı telefonlar için AMOLED ekran paneli maliyetinin azalması, birçok markanın kendi akıllı telefonlarında, özellikle de üst seviye cihazlarda bu ekran panelini kullanmaya başlamasını sağladı. Çin'de bu yıl şimdiye kadar en az onbeş AMOLED ekranlı akıllı telefonun piyasaya sürüldüğü belirtiliyor. Samsung'un sadece kendi üst sınıf akıllı telefonlarında kullandığı Super AMOLED ekran panelleri artık giriş seviyesindeki Galaxy J serisi ve orta sınıf Galaxy A modellerinde bile kullanılıyor.

Okuyucu Yorumları