Anadolu'nun Genç Yüzleri 5. kez Bilişimle Buluşuyor

Index, bu yıl beşincisini düzenlediği "Anadolu'nun Genç Yüzleri Bilişimle Aydınlanıyor" programıyla mesleki gelişim imkanı sağlıyor.

Anadolu'nun gençleri bilişimle buluşuyor

Sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalarla ülkemize önemli değerler kazandıran Index Grup, 2012 yılından bu yana sürdürdüğü "Anadolu'nun Genç Yüzleri Bilişimle Aydınlanıyor" staj programının beşincisini Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirecek. Lider teknoloji dağıtım grubu olma vizyonuyla hareket eden Index Grup; bu yıl da genç, başarılı ve meraklı üniversite öğrencilerini bilişim dünyasıyla buluşturacak.

Temmuz ayı boyunca Index Grup şirketlerinde bilişim alanında profesyonel hayatın içinde bulunma şansını yakalayacak yaklaşık on öğrenci hem İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşama deneyimi kazanacak hem de İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini, düzenlenecek turlarla yakından tanıma fırsatı bulacak.

Index Grup bu projeyle beş yıldır özellikle staj kurumu bulma açısından sınırlı seçeneklere sahip Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki üniversite öğrencilere kapılarını açıyor ve onlara eğitim gördükleri alanlarda kurumsal hayatın içinde uygulama yapma imkânı sunuyor. Kurumsal sürdürülebilirliğin sadece ekonomik yarar sağlamakla değil, çevreye ve topluma değer katmakla da gerçekleşeceğine inanan Index Grup, bu projeyle aynı zamanda Türkiye'nin farklı bölgelerindeki değerli insan kaynağını bilinçli bir biçimde yönlendirerek bilişim sektörüne büyük katkılar sağlıyor.

İnsan kaynaklarının temel amaçlarının verimliliği artırmak ve kurumu doğru çalışanla buluşturarak iş gücü devrini azaltmak olduğunu ifade eden Index Grup İK Direktörü Veli Bozan, "Bu projeyle Anadolu'da eğitim alan üniversiteli gençlerimizle önemli bir bağ kurduğumuzu ve esasında geleceğin Index Grup çalışanı profiliyle tanışma sürecini de gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Büyük şehirlerdeki başarılı öğrenciler gibi Anadolu'nun bütün bölgelerinde de pek çok başarılı öğrenci olduğunu biliyoruz. Anadolu'ya odaklanarak gençlerimizde kariyer anlamında fırsat eşitliği sunma hedefiyle hareket ediyoruz. Biliyoruz ki sektörünün öncüsü konumunda bir kurumsal şirkette staj yapabilme şansı, gençlerimizin kariyerlerini doğru yönlendirebilmeleri konusunda da deneyim anlamında bir rehber niteliği taşıyor. Index Grup olarak bir ay boyunca gençlerimize kurum kültürünü aşılayarak stratejik ve kavramsal şirket değerleriyle tanışmalarına vesile oluyoruz. Önümüzdeki yıllarda da projemizi aynı istek ve heyecanla sürdüreceğiz." dedi.

Okuyucu Yorumları