Analog cihazlar geride kalıyor

Yeni dijital teknoloji eğlence elektroniğindeki analog cihazları geride bırakıyor. Dijital cihazların satış miktarı geçtiğimiz sene yüzde 29 artarak 5.5 Milyar Euro’ya ulaştı ve sektör birliği Bitkom’un verilerine göre ilk defa analog teknolojiyi geride bıraktı.

Analog cihazlar geride kalıyor

Üreticilerin açıklamalarına göre analog teknolojisi ile elde edilen satış miktarı ise yüzde 16 azalarak 4.4 Milyar Euro’ya düştü. Internet servisleri ve multimedya yazılım sunucuları ise buna karşılık yüzde 15’lik bir artış göstererek 2.6 Milyar Euro’ya ulaştılar.

Bitkom’un açıklamalarına göre bu artış 2004 yılında da devam edecek. Dijital cihazların satışının yüzde 19 artış göstermesine karşılık analog cihazlarda yüzde 9’luk bir düşüş meydana gelecek. Bitkom başkanı Willi Berchtold, bunun analogdan dijital dünyaya geçişin bir örneği olduğunu dile getiriyor.

Birliğin açıklamalarına göre eğlence elektroniği pazarında da yüzde 4.2’lik bir büyüme mevcut. En önemli gösterge ise 2002 yılında sadece 136.000 adet satılan ince ekranların 2003 yılında 350.000 satış rakamına ulaşması. Dijital kameralardaki değişim ise çok daha büyük. 493 milyon olan satış adedi 1.43 milyara ulaşmış.

Okuyucu Yorumları