Android 4.1 ne zaman, hangi ceplere gelecek?

Android'in son sürümü Jelly Bean, hangi ceplere, ne zaman gelecek? İşte cevabı...

Android 4.1 size gelecek mi?

Google'ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü Jelly Bean (Android 4.1), bu ayın ilerleyen günlerinde ortaya çıkacak. Ancak her zaman olduğu gibi Jelly Bean'in ortaya çıkışı, onu cebinizde hemen kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor.

Bunun nedeni, cep telefonu üreticilerinin ceplerini ne zaman güncelleyeceklerini kendileri seçmeleri. Dolayısıyla yeniliğe engel olan ve kullanıcıların canını sıkan bu gecikmenin Google ile direkt olarak bir ilgisi bulunmuyor. Bu sorunun farkında olan Google, geçen haftalarda düzenlenen I/O konferansında OEM'ler için Platform Development Kit'i (PDK) yayınlayarak bu durumu çözmeye yönelik bir adım atmış bulunuyor. Bu kit, SDK'nın donanımcılar için olan bir sürümü olarak sunuluyor.

PDK'lar, geçiş sürecini hızlandırsa da Jelly Bean'in ilk hizmete sunulmasını hızlandırmayacak gibi görünüyor. Öyle ki, birçok kullanıcı Jelly Bean'i kullanana dek Android 4.2 veya hatta Android 5.0 yayınlanabilir. Zira Ekim 2011'de tanıtılan Android 4.0 "Ice Cream Sandwich"in kullanım oranı, hala yüzde 10 gibi düşük bir seviyede.

Peki hangi telefonlar Android 4.1'e kavuşabilecek? Cevabı haberimizin ikinci sayfasında.

Hangi telefonlar Android 4.1'e kavuşabilecek?

Hangi telefonlar Android 4.1'e kavuşabilecek?

Bazı yeni cepler, Jelly Bean ile yüklü olarak sunulacaklar. Bunlar arasında Google markalı Nexus S, Galaxy Nexus ve Asus tarafından Google için geliştirilen yeni tablet Nexus 7 bulunuyor.

Motorola'nın Xoom tableti de Jelly Bean'e yükseltilecek. Şirket, Razr gibi telefonlarına Jelly Bean'i ne zaman sunacağını açıklamasa da, bu ceplerin çok zaman geçmeden Android 4.1'e yükseltileceği düşünülüyor.

Google için Galaxy Nexus'u üreten Samsung, yeni Galaxy S III'ü gibi bazı modellerine Jelly Bean'i sunacak. Şirket, yaptığı açıklamada hangi ceplerinin Jelly Bean'a güncelleneceğini "yakında" duyuracağını söylemişti.

HTC, Sony, LG gibi üreticilerin mevcut cepleri, şimdilik Jelly Bean'a yükseltilmeyecek gibi görünüyor. LG, şu an ceplerini ICS'ye yükseltmekle meşgul olduğunu ve Jelly Bean'e ayıracak zamanı olmadığını söylemişti.

Okuyucu Yorumları