Android 4.2.2'de hangi yenilikler var?

Android'in beklenen güncellemesi, Nexus'larda görünmeye başladı! Peki bu sürümde yeni neler var?

Yeni Android geldi!

Android'in en yeni sürümlerine sahip olmak açısından en şanslı kullanıcılar, bir Nexus cihaza sahip olanlar. Google'ın güncellemeleri tüm üreticilerin cep ve tabletlerinden aylarca önce Nexus'lara sunuluyor.

Google'ın Nexus 7 tabletini kullananlar ise şu sıralar bekledikleri Android 4.2.2 güncellemesini almaya başladılar. Güncellemeyi yükleyen kullanıcılar, Bluetooth'ta bulunan ve sesin atlamasına neden olan bir sorunun yeni sürümde ortadan kalktığını bildiriyorlar. Bluetooth sorununu gidermenin tek yolu, şimdiye kadar Wi-Fi bağlantısını kapatmaktı. Bluetooth'u kullanmak için interneti kesmek tahmin edebileceğiniz gibi pek de pratik bir çözüm değil.

Google, 4.4.2 güncellemesi için "performansı ve kararlılığı artırır" tanımlamasıyla yetiniyor. Ancak Android Police'in güncelleme üzerinde yaptığı incelemelere göre birkaç yenilik daha var. Örneğin uygulamaları indirirken artık bir yüzde ve tahmini kalan süre görünüyor (resimdeki gibi). Android 4.2 ile gelen Hızlı Ayarlar panelinde yapılan bir değişiklik ise paneldeki Wi-Fi ve Bluetooth simgelerine uzun dokunarak onları açıp kapamanızı (ilgili ayarlar sayfasına gitmeden) sağlıyor. 4.2.2'deki bir başka yenilik ise cihazın pili biterken sesli bir uyarı vermesi ve kablosuz şarj için yeni bir uyarı sesi eklenmesi.

Android 4.2.2 güncellemesi şu an Nexus 7, Galaxy Nexus, Nexus 10 cihazları için kademeli olarak sunuluyor. Nexus 4 kullanıcılarının ise bir süre daha beklemesi gerekiyor.

Okuyucu Yorumları