Android 4.3'teki "özellik" uçtu!

Google'ın Android 4.3'e eklediği bu "özellik", Android 4.4 ile şimdilik rafa kalktı!

Android 4.3 özelliği "uçtu!"

Android 4.3'te ortaya çıkan endişe verici bir "özellik", kullanıcıları çok rahatsız etmişti. Uygulamaların telefondaki lokasyon verilerine ve adres defterine kolayca ulaşmasını sağlayan özellik nedeniyle kullanıcılar isyan etmişti. Google ise Android 4.4 güncellemesinde bu özelliği kapattığını açıkladı. Artık uygulamalar, kullanıcılardan izinsiz olarak kullanıcıların lokasyon veya adres defterine ulaşamayacaklar.

Google Android 4.3'teki bu özelliğin "yanlışlıkla" yayına alındığını ve kullanıcıların özel verilerine ulaşmayı kolaylaştırma amacının olmadığını iddia ediyor. 4.3'te yer alan App Ops isimli araç, kullanıcıların uygulamalara verilen izinleri düzenlemesini sağlıyordu. Ancak bu araç aynı zamanda, uygulamaların kullanıcıların özel verilere kolayca ulaşmasını da sağlamıştı. Şimdi App Ops'a erişimin engellemesi ile kullanıcılar, uygulamaların izinlerini de düzenleyemiyorlar.

Kullanıcılar, flashlight, duvar kağıtları veya benzer mini uygulamaların, hiç ihtiyacı yokken internete ulaşmaya çalışmasından şikayetçiydi ve Google da bu konuda kontrolü kullanıcılara vermek için App Ops aracını geliştirmişti. Telefonunuzdaki el feneri uygulamasının adres defterinize ulaşmak istemesi elbette uygulamanın kötü niyetini ispatlayan bir delil olarak kabul edilebilir

Ancak araç yeterince cilalanmadan yayına alındığı için Android kullanıcıları için daha büyük tehlike haline gelmişti. Şimdi Google'ın gerekli düzenlemeleri yapıp App Ops'u yeniden açması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları