Android 4.4 KitKat da kaderinden kaçamadı!

Her yeni Android sürümü gibi, Android 4.4 KitKat da kaderinden kaçamadı!

KitKat da kaderinden kaçamadı

Google, 2014 yılının ilk Android raporunu yayınladı. Rapora göre, geçen ay Android ekosisteminde yüzde 54.5 paya sahip olan Jelly Bean sürümünün payı yüzde 59.1'e kadar yükseldi. Bu aslında şaşırtıcı bir sonuç değil. KitKat henüz sadece Google ve Motorola imzalı telefonlara ulaştığı için oranı yüzde 1,4 ile sınırlı kalıyor. Her yeni Android sürümünün yaşadığı bu "ilk durgunluk" döneminin KitKat için de geçerli olması, kimse için bir sürpriz değil aslında...

Piyasada satılan Android'li cihazlar ise, büyük oranda Jelly Bean ile birlikte geliyor. Bahsi geçen orana Android'in 4.1, 4.3 ve 4.3 sürümlerinin hepsi dahil.

Ancak son rapor da gösteriyor ki, Android'in son sürümü KitKat, hala eski sürümü Jelly Bean'dan daha yavaş yayılıyor. Yeni Android sürümünün, her model telefona özel olarak revize edilmesi gerektiğinden, KitKat'ın Google'dan sonra bir de telefon üreticilerinin elinde yayına hazırlık aşamasından geçmesi gerekiyor. Bu da süreci son derece yavaşlatıyor. Yine de önemli üreticilerin, Android 4.4 için test sürümleri üzerinde çalıştığı biliniyor. Samsung'un henüz sızan Galaxy S4 ve Note 3 Android 4.4.2 test sürümleri, bu durumun en iyi ispatı.

Okuyucu Yorumları