Android 4'lü en iyi cepler!

Android 4.0 ve sonrası işletim sistemi kullanan en iyi 25 Android telefonu seçtik...

Android 4'lü en iyi cepler!

Modern görünümü ve menü yapısıyla dikkat çeken Android işletim sisteminin 4.0 ve sonrası sürümleri, önceki sürüm olan Gingerbread'i (Android 2.3) artık tarihin çöplüğüne yollamış durumda.

Şu an piyasada olan güncel Android telefon modelleri ya fabrikadan öyle çıktıkları için ya da sonradan yayınlanan güncellemeler sayesinde işletim sisteminin 4.0 ve sonrası sürümlerini kullanıyor. Yeni sürümle eskiler arasındaki fark basit bir kuşak farkının çok ötesinde. Özünde bir güncelleme olan 4.1 bile, Google Now gibi çok önemli değişiklikler getiriyor. Kullanıma sunulan 4.2 güncellemesi ise, tablet kullanıcılarının uzun süredir beklediği çoklu kullanıcı desteğini getiriyor.

Listemizi hazırlarken telefonların Android'in hangi sürümünü kullandığına dikkat ettik. Hangi telefon 4.0 yüklü geliyor ve de güncellemeyle 4.1 ya da 4.2'ye yükseltilebiliyor? Hangi telefon en son güncelleme yüklü olarak geliyor? Bu sorulara cevap verdikten sonra oluşturduğumuz listede,haklarındaki değerlendirmemizi de ekleyerek her modelin teknik özelliklerini sıraladık. Hepsi galerimizde... Tıklayın...

Samsung Galaxy S3 Mini 8 GB

Samsung Galaxy S3 Mini 8 GB, Android 4.1 JellyBean işletim sistemini kullanan ve de uygun fiyatlı kullanışlı bir telefon. Bu fiyat aralığındaki en iyi modellerden biri olan Galaxy S3 Mini, 4 inçlik bir ekrana sahip. 1 GHz hızında çift çekirdekli işlemciye sahip olan telefon Samsung arabirimi kullanıyor. 7 saat 44 dakika kullanım süresi sunan pil, internette çok vakit geçiren kullanıcılar için ideal. 5 megapiksel çözünürlüklü kamera HD çözünürlükte video kaydı yapabiliyor. Telefonun 8 GB dahili hafızası microSD kart aracılığıyla arttırılabiliyor. S3 Mini HSPA, çift bandWi-Fi ve Bluetooth 4.0 destekliyor.

LG Optimus 4X HD

Android 4.0 işletim sistemine sahip olan Optimus 4X HD, 4,7 inçlik bir ekrana sahip. LG, 4.1.2 güncellemesinin hazırlanmakta olduğunu açıkladıancak çıkış tarihi olarak "2013'ün ilk yarısı dışında" henüz bir bilgi vermedi. Ancak telefonla yüklü gelen Android 4.0 sürümü, modern işletim sisteminin olanaklarından faydalanmanızı sağlıyor. Yaptığımız testlerde dört çekirdekli işlemci, Android 4.0 ve Optimus arabirimin gayet iyi performans sergilediğini gördük. Telefonun 4,7 inç ekranı oldukça parlak ve net görüntü sunuyor. Aslında telefon, yine LG tarafından üretilen Nexus 4 HD'nin neredeyse aynısı. Ancak Optimus 4X HD, microSD kart deteği de sunuyor. Ayrıca telefonun ses kalitesinin deNexus 4 HD'den daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. 8 megapiksel kamerada karşılaştığımız bazı sorunların 4.1 güncellemesiyle çözüleceğini umuyoruz.

Okuyucu Yorumları