Android 4.0 şoku!

Eğer bu telefona sahipseniz artık beklemeyin; Android 4.0 güncellemeniz asla gelmeyecek!

Android 4.0 şoku!

Hüseyin Cem Köylü

Android'in parçalı yapısında halen çok ufak bir paya sahip olan Android 4.0 Ice Cream Sandwich, gelecek aylarda çıkacak yeni modellerle birlikte, 2.3 Gingerbread cihazlara gelecek güncellemelerle de giderek büyüyecek.

Sony, Ice Cream Sandwich güncellemesi gelecek cihazların listesini birkaç ay önce duyurmuştu. Fakat öyle görünüyor ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Sony, planlarda değişikliğe gidiyor; en azından Xperia PLAY için. Mart ayında ICS güncellemesi gelecek listesinde yer alan Xperia PLAY'in, resmi Sony Xperia Ürün Blog'unda ICS güncellemesinden yararlanamayacağı duyuruldu.

Bu U dönüşünün sebebi olarak Sony mühendislerinin cihazda yaptıkları son testlerde cihazın Android 4.0'ı uygun performansta çalıştıramayacağını tespit ettikleri yazdı Blogda: "Geliştirici ekibimiz ve partnerlerimizle birlikte yaptığımız uzun testlerin ardından, bu akıllı cebin Ice Cream Sandwich ile kararlı ve stabil bir deneyim, özellikle de oyun alanında, sunamayacağı sonucuna vardık." deniyor.

Sony, "deneyimli geliştirici topluluklarından, gelişmiş kullanıcılardan ve oyun içerik sağlayıcılarından da benzer geri dönüşler aldıklarını" iddia etti ve yeni işletim sisteminin cihazda stabilite sorunları yaratabileceğini söyledi. Ayrıca şu sözleri de ekledi: "Bu örnekte de olduğu gibi, ICS güncellemesi stabiliteyi sağlamalı. Fakat biz kaliteli oyun deneyimini sağlamayı ön planda tutuyoruz."

Okuyucu Yorumları