Android 5.0 geliyor!

Key Lime Pie kod adlı yeni Android sürümünün geleceği tarih belli oldu gibi... Haberimizde...

Android 5.0 geliyor!

Hemen hemen tüm Android tablet ve telefon kullanıcıları tarafından merakla beklenen Key Lime Pie kod adlı Android 5.0 sürümünün Ekim ayında Google Nexus 5 ile beraber Google I/O 2013 konferansında duyurulacağının dedikoduları kulaktan kulağa yayılıyor.

Jelly Bean işletim sisteminin takipçisi olan Key Lime Pie'ın Ekim ayının sonunda geleceği ve en önemli özelliğinin eski model cihazlar için de optimize edilmiş olarak üretileceği belirtiliyor.

HTC Butterfly S modelinin ilk resimlerini kamuoyu ile ilk olarak paylaşan VR-Zone'un haberi temel alınarak yapılan bu dedikodular yeni işletim sisteminin 512 MB RAM ve yukarısına sahip aygıtlarda çalışacağını Samsung söylüyor.

Zamanlamanın Ekim ay olması yeni işletim sisteminin hem Motorola X Phone hem de Nexus 5 ile aynı anda çıkacağını gösteriyor. Bu durumda bu cihazların da yeni işletim sistemi ile geleceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek kalmıyor.

Eğer son anda bir değişiklik olmazsa, Google, Android 5.0'dan önce, son bir Jelly Bean güncellemesini, yani Android 4.3'ü kullanıma sunacak. Key Lime Pie ise, bu güncellemeden kısa süre sonra tanıtılacak.

Okuyucu Yorumları