Android 5.0 Key Lime Pie'dan beklediklerimiz!

Android'in bir sonraki sürümü Key Lime Pie hangi yenilikleri getirmeli? İşte olması gerekenler!

Android 5 nasıl olmalı?

Android'li cepler her ne kadar biraz geriden gelseler de Google, kendini yeni Android sürümleri geliştirmekten alıkoymuyor. Son olarak Temmuz ayında Android 4.1 Jelly Bean ile tanışmıştık.

Google, önceki senelerdeki gibi davranırsa bu senenin sonlarında yeni bir Nexus telefonuyla tanışmamız gerekiyor. Şu an tek bildiğimiz şey ise Google'ın Android'in bir sonraki sürümü olan Key Lime Pie üzerinde çalıştığı. Peki Android 5.0 Key Lime Pie, hangi yenilikleri getirebilir? İşte ondan en çok umduğumuz değişiklikler.

1. Performans profilleri: Android'li cebinizi yatmadan önce ayarlamak sorun olabiliyor. Android 5.0'da uçak modu, sessiz mod, güç tasarrufu modu gibi ayarları bir kerede değiştirmemizi sağlayacak bir profil yöneticisine ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz.

2. Daha iyi çoklu cihaz desteği: Google bu konuda faydalı işlevlre sunsa da örneğin Android'li tabletinizde izlemeye başladığınız bir filmi diğer Android cihazınızda izlemeye devam edemiyorsunuz.

3. Daha iyi sosyal ağ desteği: Android'in sosyal ağlarla ilgili birçok özelliği, üreticiler tarafından ekleniyor. Ancak bizce bu özelliklerin standart Android ile bütünleşik olarak da sunulması gerekiyor.

Swype çözümü ve diğer beklediklerimiz

Swype çözümü ve diğer beklediklerimiz

4. Çizerek yazma klavyesi: HTC ve Sony, kendi Swype çözümlerini sunuyorlar. Ancak bizce böyle bir işlevin Android 5.0 ile kendinden gelmesi çok daha iyi olabilir.

5. Videolu sohbet için uygulama: Ön kamerası bulunan Nexus 7 ve diğer Android'li cihazların çoğu bir videolu konferans uygulamasıyla gelmiyor! Google'ın bu konuya el atması gerektiği kesin.

6. Birden fazla kişi seçebilme: Kişileri herhangi bir uygulamaya gitmeden, adres defterinden çoklu seçmek ve daha sonra e-posta veya sms göndermek, bizce Android 5.0'ın sunabileceği iyi bir seçenek olabilirdi.

7. Cihazlar arası SMS eşitleme: SIM kartınızı telefonlarınız arasında sıkça değiştiriyorsanız, mesajlarınızın izini kaybedebilirsiniz. Bu nedenle Google'ın SMS'leri SD karta yedekleme gibi bir seçenek sunması, bizce yerinde olabilir.

8. Güncellemeyi iptal etme: Uygulama sahiplerinin tabi ki hoşuna gitmeyecektir, ancak bazı uygulamaların güncelleme isteklerini tamamen iptal edebilmek, hoş bir seçenek olabilirdi. Bazı uygulamaların eski sürümleri daha iyi olabildiği gibi, size daha çok işlev de sunabiliyor.

9. Ücretsiz uygulamalar: Apple'ın yaptığı gibi zaman zaman ücretsiz/reklam destekli olarak dağıtılacak ücretli uygulamalar, kullanıcının hayatını kolaylaştırdığı gibi uygulamalar arasındaki rekabeti artırabilir.

10. Son isteklerimiz: Ayarlar ekranındaki seçenekleri alfabetik olarak veya en sık kullanılanlara göre sıralayabilmek hoş olabilirdi.

Okuyucu Yorumları