Android 5.0'daki sorunlar ve çözüm yolları!

Android 5.0 Lollipop'ta ortaya çıkan, saç baş yolduran sorunlar ve çözümleri, yazımızda!

Android 5.0'ı tamir edin!

Android 5.0 Lollipop'u kullanma fırsatı bulanlar, onun yeni arayüzünün ve işlevlerinin keyfini sürmekteler. Ancak bir kesim kullanıcı, cihazını Android 5.0'a yükselttiğinden bin pişman. Aşağıda Lollipop'ta şimdiye kadar çıkan sorunları ve deneyebileceğiniz çözüm önerilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Wi-Fi sorunları

Bazı kullanıcılar, Lollipop'a yükselttikten sonra ortaya çıkan Wi-Fi bağlantı sorunlarından şikayetçiler. Bu kullanıcıların bazıları, internet bağlantısının kesilmesinden, bazılarıysa hiç bağlanamamaktan şikayetçiler.

Sorunu çözdüğü söylenen yollar arasında cihazının ağı unutmasını sağlamak (Wi-Fi ağ listesinde uzun dokunarak) ve tekrar bağlanmak var. Eski uygulamaları kaldırarak veya cihazı fabrika ayarlarına döndürerek sorundan kurtulanlar da var.

Pil sorunları

Lollipop'un gecikmesinin nedenlerinden biri olan pil sorunları, işletim sisteminden halen tamamen temizlenmiş değil. Forumlar, pil sorununun Wi-Fi sorunlarından daha çok yaşandığını gösteriyor.

Fabrika ayarlarına döndürme yolunun, bu sorunu da çözebildiği söyleniyor. Bunun yanında yine eski uygulamalar, pilinizin normalden hızlı tükenmesine yol açıyor olabilir. Ayarlar uygulamasındaki Pil sayfasından hangi uygulamaların ne kadar pil tükettiğini görebileceğinizi unutmayın.

Zamanınız varsa hangi ayarın veya uygulamanın sorunlu olduğunu deneme yanılma yoluyla bulmaya çalışabilirsiniz. Wi-Fi, Bluetooth gibi ayarları açıp kapamayı, belirli uygulamaları kaldırmayı deneyin ve pil ömründe bir değişim olup olmadığına bakın.

Takılma ve kilitlenmeler

Takılma ve kilitlenmeler

Takılma ve kilitlenmeler

Telefonunuz veya tabletiniz rastgele zamanlarda takılıyor veya yavaşlıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Söylemekten hoşlanmasak da diğer sorunlarda olduğu gibi bu durumda da cihazınızı sıfırlayıp, en baştan başlamanız gerekebilir. Bazen cihazınızı kapatıp açmak da işe yarayabilir, ancak bunu zaten denediğinizi düşünüyoruz.

Sorunun kaynağına tek bir uygulama varsa, çözüm elbette onu kaldırmaktan veya güncellemelerine bakmaktan geçiyor. Her işletim sistemi güncellemesinde olduğu gibi, bazı uygulamalar Lollipop'a ayak uydurma konusunda zorluk yaşıyor ve tüm sistemi kendi peşine takıyor olabilir.

Google Now, OK Google desteği, canlı duvar kağıtları gibi işlevleri kapatmanın sorunları azaltabildiğini söyleyenler var. Cihazınızı hiç kullanamıyorsanız, bir süreliğine KitKat'a dönmek, iyi bir seçenek olabilir.

Video yürütme

Forumlara taşınan spesifik sorunlardan biri, Nexus 7'nin 2013 Wi-Fi modelinde yaşanan video çalma sorunları. Kullanıcılara göre Nexus 7'nin bu sürümü, video oynatmak için gerekli yazılımı bulamıyor. Bazı kullanıcılar, etkilenen uygulamanın önbelleğini temizleyerek sorunu çözdüklerini söylüyorlar.

Bazıları ise Geliştirici Seçenekleri sayfasındaki NuPlayer'ı açarak veya kapayarak sorundan kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor. Bu iki yöntem sorunu çözmezse, son çare olarak cihazınızdaki tüm verileri temizleyecek olan fabrika ayarlarına sıfırlama işlevini kullanmayı deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları