Android 5.0 yerine Android 4.3 göründü!

Meraklı gözlerden kaçamayan bir Nexus cep, bir sonraki Android'in hangisi olacağını belli etti!

Bir sonraki Android göründü!

Artık yeni bir Android sürümü görmek isteyen kullanıcılar, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Google I/O konferansında, Android 5.0 Key Lime Pie'a ilişkin bir duyuru yapılmasını bekliyordu. Ancak ne yazık ki konferansta Android'in adı anılmadı desek yeridir.

Bilişim dünyasını meşgul eden iddialara bakılırsa Google, hala eski sürümü kullanan cihazlar satmakta olan üreticileri memnun etmek için yeni sürümü şimdilik geri planda tutmaya karar verdi. Geçtiğimiz günlerde Tayland'da düzenlenen Mobile Expo 2013 fuarından gelen haberler ise yeni sürümün korktuğumuzdan da uzakta olduğunu gösteriyor.

Eğer XDA Developers forum sitesinde gün yüzüne çıkan iddialar doğruysa, Mobile Expo 2013 fuarında, Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi kullanan bir Nexus 4 görüntülendi. YouTube'da yayınlanan videoda görülen Nexus 4'de yeni bir kamera uygulaması bulunuyor.

Android 4.3, "Jelly Bean" ismini taşıyan üçüncü Android sürümü olacak. Google, yeni sürümün ne zaman piyasaya sürüleceğiyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Güncellemenin yeni kamera uygulaması dışında ne gibi yenilikler getireceği bilinmiyor. Android and Me sitesi, yeni sürümün, beyaz renkli Nexus 4 ile birlikte 10 Haziran'da piyasada olacağını iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları