Android 5.0'ın ilk bombası!

Android 5.0'ı ilk kez onun üzerinde göreceğiz... İşte beklenen Nexus tablet hakkında son haberler!

Android 5.0'ın ilk bombası!

Android'in gelecek sürümü Android 5.0 Jelly Bean ile donatılacak ilk tablet, söylentilere göre Asus'a emanet edilecek ve Nexus markasıyla piyasaya sürülecek. Google tablet 27-29 Haziran'da yapılacak olan yıllık Google I/O konferansında tanıtılacak. Daha önce yayınlanan raporlara göre, cihazın geliştiricilere özel bir versiyonu da konferansta geliştiricilere dağıtılacak. Bu cihazların Android 5.0 Jelly Bean önyüklü olarak dağıtılacağı düşünülüyor. Tabi bu geliştirici cihazlarındaki sürüm ile kullanıcılara dağıtılacak olan arasında büyük farklar olacağı kesin.

Google, Nexus tabletin uygun fiyatla alıcı bulabilmesi için çıkışının ertelendiğini duyurmuştu. Google'ın amacı tabletin fiyatını en azından Kindle Fire ile rekabet edebilecek düzeye, 199 dolar civarına çekmek.

Android 5.0 Jelly Bean söylentisi sallantıda olsa da, Google ve Asus ortak yapımı Nexus tabletin Haziran ayındaki Google I/O konferansında ortaya çıkacağına herkes kesin gözüyle bakıyor.

Nexus tabletin 7 inç ekrana ve dört çekirdekli Nvidia Tegra 3 işlemciye sahip olacağı söyleniyor. Bu söylenti hakkında henüz Google ya da Asus'tan bir yorum gelmedi.

Okuyucu Yorumları