Android 6.0'lı cihazlar için şifreleme şartı!

Google, Android 6.0 Marsmallow ile satışa sunulacak cihazlar için üreticilere bu şartı getirdi!

Google'dan Android 6.0 şartı!

Google, Android üreticilerine sunduğu Uyumluluk Tanımı Belgesi (CDD) üzerinde yaptığı değişikliklerle Android 6.0 Marsmallow'la sunulacak cihazlar için şifrelemeyi yine şart haline getirdi.

Cihaz çapında şifreleme, geçen sene Android Lollipop ile gelen Nexus 6 ve Nexus 9'la beraber sunulmaya başlanmıştı. Firma üreticilere de şifrelemeyi kullanmalarını tavsiye etmişti. Ancak firma daha sonra bu duruşunu değiştirmiş, sadece yeni cihazlarda şifreleme kullanmayı tavsiye etmeye başlamıştı. Bunun nedenlerinden bir tanesi, şifrelemenin cihazın okuma / yazma performansını fark edilir derecede düşürmesiydi.

Şimdi ise Google, OEM'lerin cihaz şifrelemesini kullanmalarını şart koşmaya başladı. En son CDD'ye göre şifrelemeyi basit bir yazılım güncellemesiyle etkinleştirmek mümkün olmayabileceği için eski cihazlar, bu yeni gereksinimden muaf tutulabilecekler.

Android 6.0 Marshmallow ile gelen tüm cihazlar, henüz duyurulan HTC One A9 ve yeni Nexus'lardan ibaret olduğundan, şifrelemenin etkilerini görmemiz için biraz beklememiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları