Android 7.0 N'nin ilk yeni işlevi, işte bu!

Yaklaşık 1 sene sonra çıkacak olan Android 7.0 "N"nin önemli bir yeniliğini bizzat Google söyledi!

Android N'nin ilk yeniliği!

Google'ın yeni nesil tableti Pixel C, firmanın kendi tasarladığı ilk tablet. Piyasadaki en iyi Android'li tabletlerden biri olsa da, Pixel C'nin kendine has bazı sorunları var.

Bunlardan bir tanesi, Android 6.0 Marshmallow'un çoklu görev yeteneklerinin tabletlerde bazı özellikleri sunmaması. Ancak bu durum yakında değişebilir. Reddit AMA programında konuşan Android ve Chrome UX direktörü Glen Murphy, ekranı ikiye bölme işlevinin Android'e geleceğini söyledi. Glen, çoklu pencere gibi birçok işlevi üzerinde çalıştıklarını, yakında bu konuda bilgi vermeyi umduğunu söyledi.

Android 7.0 "N"nin ilk işlevi

Yeni işlevin küçük bir güncellemeyle gelmesini beklemeyin, çünkü Glen'in bahsettiği yenilikler, 2016'nın sonunda çıkacağına inanılan Android 7.0'ın bir parçası. Google'ın tüketici donanımları direktörü Andrew Bowers, şöyle konuşuyor: "Şu an N için birçok şey üzerinde çalışıyoruz. Bilmenizi isterdik. Ancak hepsini paylaşırsak N'nin bir sürprizi kalmayacak. Çoklu pencere üzerinde çalışıyoruz!"

Apple, iPad'ler için çoklu pencere işlevini iOS 9'a eklemişti. Google, burada kaçanı kovalama görevini üstlenmiş durumda. Bununla birlikte Android'li cihaz üreticileri, örneğin Samsung, kendi çoklu pencere çözümünü uzun bir süredir sunuyor.

Android N'nin önümüzdeki senenin sonunda ortaya çıkması bekleniyor. İşletim sisteminin görünümünde büyük bir değişiklik muhtemelen olmayacak, ancak yeni işlevler bakımından zengin bir güncellemeyle karşılaşabiliriz. Dileğimiz, Google'ın Android güncellemelerini aylarca beklemeden, daha hızlı almamızı sağlayacak bir çözüm de sunması.

Okuyucu Yorumları