Android 7.0 Nougat Çok Yavaş Başladı!

İki ay önce kullanıma sunulan Android 7.0 Nougat'ın kullanım oranı, aradan geçen zamana rağmen pek iç açıcı değil!

Android 7.0 Nougat çok yavaş başladı!

Teknoloji devi Google, normalde her ay düzenli bir biçimde yayınladığı Android kullanım oranlarına dair verileri bu defa istisnai bir biçimde iki aylık bir aranın ardından yayınladı.

Söz konusu veriler 7 Kasım'da sona eren yedi günlük bir periyod içerisinde elde edilen oranlardan oluşuyor. Buna göre Android 5.1 Lollipop halen büyümeye devam ediyor fakat bu ayın kazananının Marshmallow olduğu anlaşılıyor. Zira, kullanıma sunulmasının ardından geçen 13 aylık bir sürecin sonunda Marshmallow bütün Android cihazlarının neredeyse üçte birinde yer alıyor.

Diğer yandan Android 4.4 KitKat'ın ise geçtiğimiz iki aylık sürecin ardından yüzde 2.5'lik bir düşüşle birlikte artık gerileme evresine girdiğini söyleyebiliriz. Öyle görünüyor ki, Marshmallow önümüzdeki ay itibariyle KitKat'ı geride bırakarak artık zirveye oturacak.

Lollipop'un ise Mayıs ayından beri devam eden genel düşüşünün devam ettiği anlaşılıyor. Diğer yandan biraz da ilginç bir biçimde Android 5.1'in büyümeye devam etmesi de dikkat çekici. JellyBean'in de yüzde 1.9'luk bir kayıpla gerilediği fark ediliyor.

Nihayet Android 7.0'nin yüzde 0.3'lük bir kullanım oranıyla listeye girdiğini söyleyebiliriz. Bu oran elbette sürpriz değil, zira Android 7.0 halihazırda sadece Nexus cihazlar ve LG'nin V20 ve G5 modellerinde mevcut. Bu arada, G5'in Android7.0 güncellemesini almaya sadece 1 gün önce başladığını da belirtmekte yarar var...

Okuyucu Yorumları