Android 8.1 Oreo'nun VPN Sorunu Onarılacak

Android 8.1'de çıkan ve VPN kullananların sinirlerini bozan sorun, yakında Google tarafından onarılacak...

Android 8.1'den iyi haber!

Android'in en son sürümü Android 8.1 Oreo'da internete bağlanan uygulamaların yaşadığı sorun, yakında yayınlanacak bir güncellemeyle onarılacak.

Android 8.1'de bulunan bir sorun, uygulamaların Wi-Fi ağına bağlı olup olmadığınızı algılamasına engel olabiliyordu. Sorunu ortadan kaldıracak olan güncellemenin ne zaman yayınlanacağı ise bilinmese de, Ocak 2018 güvenlik güncellemesiyle birlikte gelme ihtimali var.

Sorun tam olarak neydi?

Android 8.1 güncellemesinden sonra çıkan sorun, sadece VPN bağlantısı etkin olduğunda yaşanıyordu. Sorun, VPN'e bağlı olduğunuzda Google Fotoğraflar gibi bazı uygulamaların Wi-Fi üzerinde olduğunuzu algılamasına engel olabiliyor, bunun sonucunda internete bağlanmasını engelleyebiliyordu. Sorunu yaşayan bazı kullanıcılar, etkilenen uygulamaların Wi-Fi bağlantısıyla mobil veri bağlantısını karıştırdığını söylüyordu. Yayınlanacak olan güncellemenin tüm bu sorunları onardığı söyleniyor.

Ancak Android 8.1 Oreo'daki bağlantı sorunları sadece VPN alanında yaşanmıyor. Birçok kullanıcı, Wi-Fi bağlantılarının yeterince kararlı olmadığını söylüyor. Bazı Android 8.1 kullanıcıları, çoklu dokunmatikle ilgili sorunlar da yaşamış ve çözüm için Android 8.0'a geri dönmek zorunda kalmıştı.

Okuyucu Yorumları