Android, ABD'de de krallığını ilan etti!

Android ve iOS arasındaki, Apple ve Samsung arasındaki savaşta son durum... Haberimizde...

Android mi; iOS mu?

2014'ün ilk iki ayında, comScore tarafından yapılan araştırmaya göre, mobil işletim sistemlerinin ABD'dedeki pazar paylarında değişen pek bir şey yok. Android'in yüzde 52.1 ile hala lider olduğu görülüyor. Android pazar payının 2013 sonuna göre yüzde 0.2 oranında yükselmiş olduğu da dikkat çekiyor.

Apple'ın da pazar payını yüzde 0.1 arttırarak yüzde 41.3'e yükselmiş olduğu görülüyor. Elbette Apple'ın tek iOS cihazı üreticisi olarak mobil pazarın neredeyse yarısının kaymağını yiyor olduğunu da vurgulamak gerekiyor zira Android ekosisteminde birden çok üretici bulunuyor.

Cihaz üreticilerinin paylarına baktığımızda ise Apple yüzde 41.3 ile ABD mobil piyasasının lideriyken, arkasından yüzde 27 ile Samsung geliyor. LG yüzde 6.8, Lenovo'ya satılan Motorola ise yüzde 6.3 pazar payına hükmediyor. Yüzde 5.4 paya sahip olan HTC ise son büyük üretici olarak listede yer alıyor. Nokia / Microsoft telefonları ise şimdilik çok küçük payla ayakta kalmaya çalışıyor. Tüm üreticilerin sattığı Windows Phone telefonlarının mobil dünyadaki toplam payı yüzde 3.4 oranında kalıyor.

Okuyucu Yorumları