Android cebinizi temizleyin, canlandırın!

Her gün biraz daha yavaşlayan Android cebinizi canlandırmak için yapmanız gereken her şey...

Android ceplere hayat öpücüğü

Android telefonunuzda en son ne zaman temizlik yaptınız? Aynı Windows (ve diğer işletim sistemlerinde) olduğu gibi Android'de de onu nasıl kullandığınıza bağlı olarak düzenli olarak bakım yapmanız gerekebilir. Bu sayede yavaşlayan cebinizi hızlandırabilir, gereksiz öğeleri silerek boş alan kazanabilirsiniz.

Boş alan kazanın

SD kartınızı temizlemek oldukça kolaydır. İhtiyacınız olmayan müzikleri, fotoğrafları ve videoları silin. Sildiğiniz uygulamalara ait klasörler görüyorsanız, bunları da kaldırabilirsiniz. Cebiniz root'lu ise SD Maid gibi bir uygulama kullanarak işin uğraşlı kısmını cebinize bırakabilirsiniz.

Dahili depolama hafızasını temizlemek de oldukça kolay. Gereksiz uygulamaları kaldırmanız yeterlidir. Zaman içinde kullanmadığınız uygulamaların cebinizde birikmiş olması muhtemeldir. Boyutu büyük uygulamaları SD kartınıza taşıyarak dahili depolama alanından kazanmanız da mümkündür (Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları Yönet yolunu izleyin).

Pil ömrünü uzatın, ince ayarlarla hızlanın

Pil ömrünü uzatın, ince ayarlarla hızlanın

Pil ömrünü uzatın

Ayarlarınıza bir süre bakmadıysanız, bazı ince ayarlar ile pilinizden maksimumu performansı alabilirsiniz. Bu ince ayarlar arasında Wi-Fi ve Bluetooth'u kullanımda değilken kapatmak, göze hoş gelen animasyonlu duvar kağıtlarından kurtulmak bulunuyor. JuiceDefender ile çok fazla uğraşmadan, kolayca pil ömründen kazanabilirsiniz. Yanınızda ikinci, yedek bir pil taşımak da iyi bir fikir olabilir.

İnce ayarlarla hızlanın

Telefonunuz biraz eskiyse, onu hızlandırmak için birkaç seçeneğiniz var. Farklı bir launcher, varolan giriş ekranınızdan daha hızlı çalışabilir. Giriş sayfası sayınızı düşürmek ve widget sayısını azaltmak da faydalı olabilir. Root'lu iseniz cebinizi overclock ederek hızlandırmayı veya bir custom ROM yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları