Android cihazlar ev eşyalarını tanıyacak

Google, iOS'un gerisinde kalmamak için çok çalışıyor. İşte Android'e eklenecek son özellik!

Android'e bir yetenek daha!

Google, Apple'ın akıllı ev cihazları için benimsediği Contuniuity kavramına ve iBeacon servisine rakip bir hazırlık içinde. Google'ın planlarına göre Android yakınında bulunan akıllı cihazları otamatik olarak tanıyacak ve onlarla sorunsuzca iletişime geçebilecek. Bu konsepte göre, bir Android cihaz sahibi, bilgisayarına yaklaşınca bilgisayarı ile telefonu arasında otomatik olarak bağlantı kurulacak ve dosya alışverişi yapılabilecek. Bir kullanıcı, yakın çevresindeki arkadaşlarını görerek dilerse onlarla iletişim kurabilecek veya dosya alıp gönderebilecek.

Apple'ın iBeacon sisteminde ise, mağazalar veya farklı mekanlar, mekanlarına küçük Bluetooth cihazlar yerleştirerek bu cihazların menziline giren iOS cihazlarının sahiplerine mesajlar göndererek çeşitli fırsat ve kampanyaların lokal duyurusunu yapmak mümkün olacak.

Google'ın Android geliştirme planları, iBeacon sistemine rakip olabilecek servisleri de içeriyor. Nearby isimli Android servisi ile Google, Android sahiplerinin çok daha kolay alışveriş yapabilmesini ve yakın çevrelerinde satılan ürünlerin listesine kolayca ulaşabilmesini hedefliyor.

Okuyucu Yorumları