Android coştu; Windows çöktü!

Microsoft var gücüyle çalışsa da, gelen son haber Windows'lu telefonlar için hiç iyi değil...

Android coştu; Windows çöktü!

Microsoft'un büyük umutlarla piyasaya sürdüğü ve akıllı telefon pazarında Google ve Apple'ın tahtını sallamasını umduğu Windows cihazların dünya çapında ulaştığı satış oranları yazılım devinin bu alandaki başarısızlığının en yeni göstergesi. Gartner tarafından yayınlanan yeni verilere göre Android'in ulaştığı pazar payı ise yüzde 80'e kadar çıkmış durumda.

Söz konusu tabloya göre Windows Phone ya da Windows 10 Mobile kullanıcı sayısının giderek azaldığı anlaşılıyor. 2015'in son çeyreğinde yüzde 1.1'lik bir pazar payına sahip olan Windows telefonların bu dönemdeki toplam satış rakamı ise 4.3 milyon. Söz konusu oran, geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki yüzde 2.8'lik oranla karşılaştırıldığında oldukça düşük. Tabloya göre Windows'un geride bırakabildiği rakipleri arasında pazar payı yüzde 0.2'ye kadar gerileyen BlackBerry ve Tizen yer alıyor.

Yıllardır olduğu gibi akıllı telefon pazarındaki Android hakimiyeti yine devam ediyor. Son çeyrekte 325 milyon adete ulaşan satış rakamı Android cihazların pazarda yüzde 80.7'lik bir paya sahip olmasını sağladı. Android'in bu payı geçtiğimiz yıl göre yüzde 4'lük bir artış gösterdi. Ve öyle görünüyor ki bu artış daha çok Apple'dan Android'e geçen müşteriler sayesinde oldu. Zira dördüncü çeyrekte 71.5 milyon adet satış rakamıyla, iOS cihazlarının payı yüzde 2.7 düşerek yüzde 15.9'a geriledi.

Okuyucu Yorumları