Android'de çoklu kullanıcı desteği için ipucu

Yeni bir keşfe göre Android, bu önemli eksiğini bir sonraki sürümünde kapatacak!

Android'de saklanan işlev

Android'in kaynak kodunda çoklu kullanıcı desteğine dair bazı ipuçları keşfedildi. Android işletim sistemi şu an kullanıcılar arasında geçiş yapma gibi bir özelliği desteklemiyor, ancak böyle bir özellik sayesinde birden fazla kullanıcının kendi uygulama verilerine ve sistem ayarlarına sahip olabileceği düşünülüyor.

Şu anki tabletleri bir başkası ile paylaşmanız mümkün olmuyor. Bir uygulamaya oturum açtığınızda tüm uygulama verileriniz eşitleniyor ve tekrar oturum açmanıza gerek kalmıyor. Ancak tabletinizi bir başkasına verdiğinizde örneğin Facebook'un web sürümünü kullanmak zorunda kalıyorlar (veya uygulama oturumunu kapatıp tekrar açmaları gerekiyor - ki bu işlem uzun sürebiliyor).

Android Police'in Android'in kaynak kodunda bulduğu ilk ipucu, kilit ekranı kodlarında bulunuyor. Yeni eklenen onUserChanged(int userId) methodu, kullanıcı değişikliği yapıldığında kilit ekranının gösterilmesini sağlıyor. Değişikliklerden bir tanesinin Nisan 2011'de yapıldığı, uygulamaların verileri /data/data yerine data/user/0 dizininde saklanıyor. Bu değişiklik, Android'in son sürümlerine sahip cihazlarda gözlenebiliyor.

"Multi-user - 1st major checkin" adındaki diğer ipucu ise bir üst menü yoluyla kullanıcılar arasında geçişi sağlıyor. Ancak bu menünün test amaçlı geliştirilmiş olma ihtimali var.

Google, bir sonraki Android sürümünü henüz duyurmamış olsa da bu bulgular, yeni Android'de kullanıcılar arasında geçiş özelliğine kavuşabileceğimizi gösteriyor.

Okuyucu Yorumları