Android'e korsan koruma sistemi!

Google'ın yeni korsan koruma sistemi, ikinci bir Assassin's Creed II faciası olabilir mi?

Android'e korsan koruma!

Oyuncular Ubisoft'un devamlı online olmayı gerektiren korsan koruma sistemini hatırlayacaktır. Assassin's Creed II ile bilrikte sunulan bu sistem oyunculardan büyük tepki çektiği için iptal edilmişti.

Şimdi benzer bir sistemi Google'ın kullanacağı ortaya çıktı. Normalde kolayca kopyalanabilen, korumasız Android uygulamaları, yeni sistem ile online olarak kontrol edilecek.

Android geliştiricilerinin kullanabileceği lisans hizmeti, ücretli uygulamaların satış kaydına ve mevcut kullanıcı tarafından lisanslanıp lisanslanmadığına bakıyor. WiFi, EDGE, 3G ya da GPRS üzerinden çalışan sistem, kısıtlı veri paketi kullananlar için pahalıya patlayabilir.

Ancak şunu not etmekte fayda var, Assassin's Creed II'de kullanılan sistem gibi 'sürekli' online olma-olmama konusu henüz çok net değil. Online olmadan kullanılan uygulamaların ne derece kısıtlamaya maruz kalacağı da henüz belli değil. Ancak bunun ücretsiz uygulamaları ve bu sistemi seçmeyen geliştiricilerinin uygulamalarını kapsamadığını, mevcut durumda bir sorun olmadığını da hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları