Android'e PC'den hükmedin!

Android telefonunuzu bilgisayarınız üzerinden kontrol etmenizi sağlayan 3 süper araç burada!

Android'e PC'den hükmedin!

Android telefonunuzu bilgisayarınız üzerinden kontrol edebileceğinizi biliyor muydunuz? Telefonunuzu klavye ve fare desteğiyle uzaktan kontrol etmek, bilgisayarınız üzerinden cep telefonu kullanmak artık son derece kolay. Burada bu amaçla kullanabileceğiniz üç yazılımı ele alıyoruz.

MightyText: MightyText sayesinde bilgisayar ya da tabletinizi kullanarak, Android telefonunuz üzerinden SMS gönderip alabiliyorsunuz. Bir Web uygulaması olan MightyText, telefonunuzla kablosuz bağlantı üzerinden iletişim kuruyor. Telefonunuza MightyText uygulamasını kurduktan sonra tek yapmanız gereken otomatik olarak ayarlanan URL bağlantısını kullanıp iki cihaz arasında iletişimi sağlamak. Mesajlarınızı tek tek ya da toplu halde görüntüleyebiliyorsunuz.

MightyText'in web uygulaması Chrome ve Firefox eklentisi ya da Android tablet uygulaması olarak da kullanılabiliyor. Normal web uygulamasıysa Internet Explorer, Safari ve iPad desteği sunuyor.

3CX Remote Android Desktop ve Android Screencast

3CX Remote Android Desktop ve Android Screencast

3CX Remote Android Desktop: Eğer sık sık kendinizi yerinizden kalkıp telefonunuzu almaya üşenecek kadar yorgun hissediyorsanız 3CX Remote Android Desktop'ı çok seveceksiniz. Uygulamayı telefonunuza kurduktan sonra bilgisayarınız üzerinden telefonunuza bağlanmanızı sağlayacak bir IP adresi elde edeceksiniz. Herhangi bir internet tarayıcısından bu adrese girince karşınıza bir masa üstü görüntüsü çıkıyor. Burada telefonun SMS, arama kaydı, dosya yöneticisi gibi özelliklerini uzaktan kontrol edebiliyorsunuz. Hatta isterseniz telefonun tüm kontrolünü elinize alabilirsiniz. Ancak uygulamanın bu özelliğinden faydalanabilmek için Android telefonunuzu root etmiş olmanız gerekiyor. Eğer daha temiz ve güvenli bir bağlantıyı tercih ederseniz uygulama USB bağlantı seçeneği de sunuyor.

Ancak unutmamanız gereken şey, 24 saatlik deneme süresinin ardından uygulamadan faydalanabilmek için 4 dolar ücret ödemeniz gerektiği.

Android Screencast: Android Screencast, Android yazılım geliştirme paketini kullanarak telefonunuzu kontrol etmenizi sağlıyor. Yukarıda bahsettiğimiz diğer uygulamalarla kıyaslandığında kullanımı biraz daha ustalık gerektiren uygulama, root edilmiş Android cihazları bilgisayarınız üzerinden klavye ve fare kullanarak kontrol edebilmenizi sağlıyor. Uygulama USB bağlantısı üzerinden çalışıyor.

Uygulama profesyonel bir yazılım ekibinin işi değil. Daha çok geliştiricisinin uğraştığı bir yan proje. O yüzden arada sırada bazı takılmalar olması gayet normal. Uygulamayla biraz daha uğraşılması gerektiği açık ama geleceğe dair umut verdiği de ortada.

Okuyucu Yorumları