Android "en kötü" rekoru kırdı!

...Ve Android inanılmaz bir rekor daha kırdı. Ama eminiz, bu rekor Google'ı hiç de sevindirmeyecek!

Android'in "en kötü" rekoru!

Önde gelen güvenlik yazılımı şirketlerinden McAfee, yayınladığı son raporda Android ile ilgili ilginç bir araştırmayı kamuoyuyla paylaştı. Buna göre zararlı yazılımların artık ilk hedefi Android işletim sistemini kullanan cihazlar. Öyle ki, Android bu alanda erişilmesi çok güç bir rekora da imza atmış durumda. Bugün ortaya çıkan her 100 zararlıdan 98'i, Android için yazılıyor. Bu da, Android kullanıcıları için inanılmaz bir tehlike anlamına geliyor.

Microsoft'un Windows Phone ve Apple'ın iOS işletim sistemine göre güvenlik bazında daha zayıf kalan Android, zararlı yazılımların da akınına uğruyor.

Zararlı yazılımlarla ilgili elindeki verileri paylaşan McAfee, bilişim suçlularının masaüstü bilgisayarlara kıyasla kullanıcıların kişisel verilerine daha kolay ulaştığını kaydederken, bazı zararlı yazılım türlerinin SMS servislerine dahi karıştığını ve doğrulama SMS'lerini silebildiğini belirtti.

Grafiğe bakıldığında zararlı yazılımlardan en çok Symbian yüklü Nokia telefonlar dertliyken, Android Symbian'ı izliyor. Ancak her şey bu hızla devam ederse, çok yakında Android'in, hiç istemese de, 1 numaralı koltuğa oturması kimse için sürpriz olmamalı.

Okuyucu Yorumları