Android Firefox'da önemli değişiklik planı!

Mozilla, Firefox üzerinde köklü değişiklik yaparak onu hızlandırmayı düşünüyor. Ama PC'nizde değil!

Firefox'u çok değiştirecek!

Mobil cihazlarda Firefox eklentilerinin performanstan daha önemsiz olduğunu düşünen Mozilla, Android'e özel Firefox'da önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Firefox Mühendislik direktörü Johnatan Nightingale'in e-posta listesinde yaptığı duyuruya göre Firefox'un Android sürümü, XUL teknolojisini terkederek doğal Android kullanıcı arayüzünü kullanmaya başlayacak. Nightingale, Android için Firefox'un açık web'i desteklemenin önemli bir parçası olduğunu ve bu kararın en iyi Firefox'u meydana getirmekte yardımcı olacağını söylüyor.

PC'lerde sıkça kullanılan Firefox, mobil cihazlarda nadiren kullanılıyor. Firefox'un Android'deki açılışı yeterince hızlı değil ve kapatıp bir bağlantıya tıklandığında tekrar açılması zaman alabiliyor; dolayısıyla Mozilla bunu değiştirmek istiyor. Tarayıcı, web sayfası öğelerini işlemeye yine Gecko motoru ile devam edecek ve sadece kullanıcı arayüzü değişecek. Ancak XUL'nin terk edilmesi, Firefox eklentilerini kullananları etkileyecek. Firefox çevirilerinin de etkilenecek işlevler arasında olduğu söyleniyor.

Nightingale, önümüzdeki hafta sonunda iş planlarını daha net bir hale getirmiş olacaklarını söylüyor.

Okuyucu Yorumları