Android Giriş Ekranı İçin 7 Uygulama

Android'in en çok gördüğünüz alanlarından biri olan giriş ekranını kişiselleştirmek, bu 7 uygulamanın işi.

Giriş ekranını kişiselleştirin

Telefon deneyiminin en önemli düğüm noktalarından bir tanesi, giriş ekranı. Uygulamaları çalıştırdığınız, internet aramaları yaptığınız, widget'larınıza baktığınız bu alan, Android'in esnek yapısı sayesinde kişiselleştirilebiliyor.

İşte Android'in giriş ekranını kişiselleştirmenizi sağlayacak birkaç harika uygulama.

1. Muzei

Muzei, giriş ekranınızı her gün yeni bir sanat eseriyle yenileyen bir canlı duvar kağıdı uygulaması.

İndirin: Muzei (Ücretsiz)

2. Contextual App Folder

2. Contextual App Folder

Giriş ekranınıza her uygulamanın simgesini yerleştirmek istemezsiniz. Bazı uygulamaları belirli bir konumdayken, bazılarını ise bir aksesuarı bağladığınızda kullanmak isteyebilirsiniz. Bu tür senaryolarda Contextual App Folder öne çıkıyor. Uygulama, giriş ekranınızdaki klasörü bir tetikleyiciye bağlı olarak dinamik olarak güncelleyebiliyor. Örneğin kulaklık bağladığınızda müzik uygulamalarınızı gösterebiliyor.

İndirin: Contextual App Folder (Ücretsiz, Premium sürümü var)

3. Launcher'lar

Telefonunuzun stok launcher'ını beğenmiyorsanız veya yeni bir şeyler denemek istiyorsanız, Play Store'da bulunan launcher'lara göz atın. Mağazada birbirinden farklı birçok launcher keşfedeceksiniz.

4. Simge Paketleri

Giriş ekranınızı renklendirmenin bir başka yolu, yeni bir simge paketi yüklemek. Bu paketler mevcut simgelerinizi yenileriyle değiştirerek her şeye taze bir görünüm kazandırıyor. Play Store'da "icon pack" sözcüklerini aratarak birçok simge paketine ulaşabilirsiniz.

5. Zooper Widget

5. Zooper Widget

Zooper Widget, kendi giriş ekranı widget'ınızı oluşturmanıza izin veriyor. Bu widget'lar, hava durumundan pil istatistiklerine, kaçırılan uyarılardan fazlasına birçok bilgiyi gösterebiliyor. Uygulama, başlamanıza yardımcı olacak çok sayıda şablonla geliyor.

İndirin: Zooper Widget (Ücretsiz)

İndirin: Zooper Widget Pro (3 dolar)

6. Custom Search Bar Widget

Custom Search Bar Widget, giriş ekranınıza daha güçlü bir arama çubuğu getiriyor. DuckDuckGo, Facebook gibi birçok arama motorunda hızla arama yapmanıza izin veren araç, Google'ın Drive, Maps ve Photos uygulamalarında da tek konumdan arama yapabiliyor.

İndirin: Custom Search Bar Widget (Ücretsiz, premium sürümü var)

7. Smart Drawer

Smart Drawer, yeni bir launcher'ı öğrenmekle uğraşmak istemeyen ancak farklı bir uygulama çekmecesi arayanlara yönelik bir uygulama. Smart Drawer, uygulamalarınızı oyunlar, medya, ayarlar gibi kategorilere ayırıyor. Gayet akıcı olduğu için ayrı bir uygulama olduğunu size pek hissettirmiyor. Smart Drawer'ı bir parmak harekeQDtiyle açabiliyorsunuz.

İndirin: Smart Drawer (Ücretsiz, premium sürümü mevcut)

Okuyucu Yorumları