Android Go Nedir, Ne İşimize Yarayacak?

Google, Android Go ismini verdiği özel bir Android sürümünü resmi olarak tanıttı. Peki nedir bu Android Go, ne işe yarayacak?

Android Go'ya merhaba!

Google, düzenlediği yıllık I/O konferansında, Android Go ismini verdiği, özel bir Android sürümünü tanıttı. Aslında Android Go'ya tam bir Android sürümü demek çok da doğru olmayabilir; Google O da dahil olmak üzere, gelecekteki yeni Android sürümlerinin hepsinin bir de Android Go seçeneği bulunacak.

Android Go, Google'ın, 1GB veya daha düşük RAM'e sahip olan cihazlarda, daha akıcı bir Android deneyimi sunma çabası olarak tanımlanabilir. Örneğin, Android O'nun da bir Google Go sürümü bulunacak. Bu sürümde hem dahili uygulamaların "Lite" sürümleri yüklü olacak, hem de bu uygulamalar sayesinde veri kullanımı düşük tutulacak.

Android Go Nedir, Ne İşimize Yarayacak?

Bahsettiğimiz uygulamalardan en önemlisi, kesinlikle YouTube Go. YouTube Go, YouTube uygulamasının veri kullanımı (ve RAM kullanımı) açısından optimize edilmiş hali olacak. Ayrca Google Play Store'da da, Android Go kullanan cihazlar için özel bir bölüm bulunacak ve bu bölümde, "Lite" uygulamaların tümü listelenecek.

Bir süre önce Android One programı ile benzer bir adım atan Google, bu programdan pek de beklediğini alamamıştı. Şimdiyse Android Go ile, Google'ın çabasını bir adım daha ileri taşıdığını söylemek mümkün.

Android Go'lu ilk cihazların, 2018 yılının ilk çeyreğinde piyasada olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları