Android'in kurucusu Google'dan ayrılıyor!

Android'in kurucusu ve belki de en önemli ismi, ani bir kararla Google'daki görevini bırakıyor!

Android'in büyük kaybı!

Android bölümünün başında neredeyse on senedir görev yapan, son olarak Google'ın robot bölümünü yöneten Andy Rubin (Andrew E. Rubin), yerini Profesör Kuffner'a bırakıyor.

New York'taki Utica College'de Bilgisayar Bilimi okuyan Rubin, Apple, MSN TV gibi birkaç önemli firmada çalışmış, Danger Inc'te akıllı telefonların öncüsü kabul edilen "Sidekick"te önemli rol oynamıştı. 2003'te CEO'su olduğu firmadan ayrılarak mobil dünyayı sallayacak, Linux kernel'ini temel alan Android Inc'i kurmuştu. Android, 2005'te Google tarafından satın alındı ve böyle Rubin, Google'da kıdemli yardımcı başkanlık görevine başlamış oldu. 2 senelik hazırlığın ardından Android, 2007'de resmi olarak duyuruldu. Bir sene sonra ise ilk Android'li akıllı telefon, piyasaya sürüldü.

Android yavaş bir başlangıca imza atsa da 2010'da ABD'de en çok kullanılan akıllı telefon platformu haline geldi ve 2011'de Nokia'yı geçti. Bu senenin başında ise Apple'ı geçerek dünyanın en çok satan tablet platformu oldu.

Google, Android'in başarısında Rubin'e çok şey borçlu. Rubin'in yaklaşık on senelik azimli çalışmalarının Android'in dünyanın en büyük açık kaynak kodlu projesi haline gelmesinde rolü büyük.

Rubin'in gidişi Google'ın robot projeleri için şüphesiz bir kayıp olacak ancak elbette firmanın robot planları sona ermeyecek. Robotik hareket konusunda en üst düzey üniversitelerden biri CMU ve Profesör Kuffner, bu alanda yükselen, en parlak isimlerden bir tanesi.

Okuyucu Yorumları