Android'i bırakıp iOS'a geçeceklere bilgiler

Android'i bırakıp iPhone'a geçmeye mi karar verdiniz? Öyleyse bu yazımızı mutlaka okumalısınız!

iPhone'a geçeceklere özel!

Apple'ın eskisi gibi olmadığı, yeniliklere öncü olma özelliğini kaybettiği söylense de, şirketin iPad ve iPhone satışları hâlâ fazlasıyla iyi. Android'i bırakıp iOS'a geçmek istiyorsanız, birçok şeyden mahrum kalacağınızı biliyorsunuz. Ancak iOS'ta da Android'de bulunmayan birçok fayda var.

İşte Android'den iOS'a geçeceklerin bilmesi gereken bazı noktalar.

Başka Apple cihazına ihtiyacınız yok

iOS'u tam olarak kullanabilmek için bir Mac'e ihtiyacınız olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu tam anlamıyla yanlış bir düşünce. iTunes'u Windows'lu bilgisayarınızda kullanabilir, müziklerinizi ve medyalarınızı eşitleyebilir, telefonunuzu yedekleyebilirsiniz.

Ancak iTunes'un Linux sürümü bulunmadığından Linux kullanıcılarının farklı çözümler bulması gerekebilir.

Kişileriniz için endişe etmeyin

Operatörünüz kişilerinizi aktarmak için size yardımcı olabilir. Bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için operatörünüzü arayabilirsiniz.

Bir Apple ID'sine ihtiyacınız var

Android'i tam olarak kullanabilmek için bir Google hesabına ihtiyacınız var. Aynı şekilde Apple cihazlarında da bir Apple hesabı oluşturmanız gerekecek.

Aynı uygulamaları kullanamayabilirsiniz

Aynı uygulamaları kullanamayabilirsiniz

Aynı uygulamaları kullanamayabilirsiniz

Android'deki uygulamaların birçoğu, iOS'ta da satılıyor. Ancak daha önce Android'de satın aldığınız bir uygulamayı iOS'ta tekrar satın almanız gerekiyor (bazı uygulamalar tek bir platformda satıldığından her platformda kullanılabilir).

Google'ın iOS uygulamaları yeterince iyi

iOS'a geçmek, Android'de sevdiğiniz Google uygulamalarını bırakmak anlamına gelmiyor. Örneğin iOS için sunulan Gmail, en az Android'deki kadar iyi.

Çoklu görev daha zor

iOS'un Android'e göre geride kalan bir özelliği, birden çok uygulamayı aynı anda kullanma / aralarında geçiş yapma işlevleri, yani çoklu görev.

iOS'da çoklu görev bölmesini açmak için giriş düğmesine çift basmanız gerekiyor. Burada son kullandığınız uygulamaların simgelerini görebilirsiniz. Daha fazla uygulama için sola kaydırabilirsiniz. Sağa kaydırdığınızda ise müzik denetimleri ortaya çıkacak.

Android'de olduğu gibi son uygulamalarınızın küçük resimlerini görmeniz mümkün değil. iOS'da son kullandığınız uygulamalar listesindeki simgelerin çoğu arka planda çalışan uygulamalar değildir.

Zil seslerinizi tekrar yapmalısınız

Zil seslerinizi tekrar yapmalısınız

Zil seslerinizi tekrar yapmalısınız

iPhone sadece özel ".m4r" biçimindeki zil seslerini tanıyor. Dolayısıyla eski Android cihazınızdaki zil seslerini hemen kullanamayacaksınız. Zil seslerinizi iTunes'u kullanarak iPhone'a uyumlu hale getirmeniz mümkün.

USB cihazlarınız çalışmayacak

Yeni iPhone ve yeni iPad'ler, Apple'ın yeni Lightning konektörünü kullanıyor. Dolayısıyla USB'yi kullanan eski şarj aletleriniz, istasyonlarınız iPhone ile çalışmayacak. Bununla birlikte kablosuz cihazlarınız iPhone'la çalışmaya devam edebilir.

Uygulamalar işletim sistemiyle daha bütünleşik

iOS'ta uygulamalar, sistemin bir uzantısı gibidir. Uygulama ayarlarının çoğu, Ayarlar > Uyarılar altında bulunur. Bu, bazı uygulamalarının kendi Ayarlar menüsünün olmaması anlamına geliyor. Herhangi bir uygulamanın ayarlarını bulamadığınızda, iOS'un Ayarlar menüsüne göz atmayı unutmayın.

Okuyucu Yorumları