Android'i kızdıracak açıklama!

Android cepler iPhone'u silip süpürüyor ama bu "karanlık" rakamlar kafa karıştırmayacak gibi değil!

Android'in karanlık yüzü!

Geçtiğimiz günlerde TechCrunch, Android telefonlarla ilgili acı bir gerçeği açıklayacağını söylemişti. Sitenin açıkladığı bu gerçek satılan Android cihazlardan yüzde 30 ila 40'nın üreticilere geri gönderildiğiydi. TechCrunch'ın kaynakları nedir bilinmez ancak böyle büyük bir oran kafalarda büyük soru işaretleri doğuruyor.

Bu ayın başlarında Google her gün 550 bin Android cihazın aktif hale geldiğini açıklamıştı. Ne kadar çok Android cihazın satıldığını bu sayılardan anlayamasak da ufak bir tahminle bu sayının yüzde 90'ının Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlar olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayı bir ayda yaklaşık 14,8 milyon akıllı telefona denk geliyor. Geri döndürülen her telefonun üreticiye yaklaşık 50 dolar bir zararı olduğu, ve 14,8 milyonun yüzde 30'u veya 40'nın geri döndürüldüğü düşünüldüğünde bir yılda karşılaşılan zarar yüz milyonları hatta milyarları bulabiliyor.

İade edilen Android telefonlarının oranının kaç olduğunu bilmek tam olarak kolay değil ancak BGR'nin kaynaklarına göre bu oran yalnızca yüzde 2 ya da 4'lerde.

Okuyucu Yorumları