Android 'Ice Cream Sandwich' ortaya çıktı!

Google'ın yeni bombaları bir bir patladı: İşte çok farklı bir müzik hizmeti ve yepyeni Android...

Google'ın bombaları patladı!

Uzun süredir beklenen bulut tabanlı müzik çalıcısı devam etmekte olan Google I/O konferansında ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Davetiyeye sahip ABD kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak hizmetin bilinen özellikleri ise şöyle:

Depolama: Buluta 20.000 şarkı yüklenebiliyor. Amazon ise şu an ücretsiz olarak sadece 2.000 veya 5GB'lık şarkı yüklemeye izin veriyor.

Gönderme: TechCrunch'a göre göndermeler, PC ve Mac'de çalışan küçük boyutlu bir istemci ile gerçekleştirilecek.

Music beta, şu an sadece Android cihazlara sunuluyor. Dosya akışı ise ağ bağlantısına ve cihazın desteklemesine göre 320kbps kalitesine ulaşabilecek.

Kayıt şirketlerinin desteği olmadan kullanıcılar Music beta'da paylaşım yapamayacak ve yeni şarkılar satın alamayacak. Bu durumdan şikayetçi olan Google'ın içerik ortaklığı direktörü Zahavah Levine, konu hakkında Billboard'a şunları söylemiş: 'Büyük kayıt şirketleri, yenilikten çok anlamsız ve devam ettirilmesi zor iş şartlarını talep ediyorlar.'

Yeni Android de resmen duyuruldu!

Yeni Android de resmen duyuruldu!
Ice Cream Sandwich ile Honeycomb ile Gingerbread bir araya gelecek

Bu arada, Android 2.3 'Gingerbread'in devamı niteliğindeki 'Ice Cream Sandwich' de resmen duyuruldu. Mobil işletim sisteminin yeni sürümü, Honeycomb 3.0'ın tabletlere sunduğu holografik ara yüz, daha iyi çoklu görev desteği ve yeni uygulama çalıştırıcısı gibi işlevleri akıllı telefonlara getirecek.

Dördüncü çeyrekte çıkacak olan Ice Cream Sandwich ile Google'ın işletim sisteminin 'parçalanma' sorunlarına da bir çözüm getireceği düşünülüyor. Zira işletim sistemi, Google'a göre 'her yerde çalışacak'. Yani Ice Cream Sandwich'i hem tabletlerde, hem de akıllı telefonlarda görebileceğiz.

Ice Cream Sandwitch, OpenGL kafa takip etme sistemi sayesinde yüz ifadelerini algılayabilecek ve bu sayede kamera örneğin konuşan kişiye otomatik olarak odaklanabilecek. Bunlar dışında işletim sistemi hakkında henüz çok fazla şey bilinmiyor (buna sürüm numarası da dahil).

Okuyucu Yorumları